Resistint, guanyarem

Resistint, guanyarem

En una galàxia molt llunyana, hi havia diferents mons que lluitaven entre si, per apoderar-se del control de l’Univers, mentre altres maldaven per subsistir en un racó de l’espai sideral, dins d’una nau que es resistia a desaparèixer, els habitants de la qual vivien en precàries condicions.  En la nostra Era, dos segles abans del moment actual, la dominació d’una part de la Terra pels exèrcits romans feia que els diferents països ocupats acceptessin per la força la seva intromissió, mentre la vida dels seus habitants continuava el seu dia a dia. I un petit poble a la Gàl·lia es resistia a ser conquerit per les tropes romanes.

Alguna cosa semblant està vivint en aquest moment el poble català. A nivell més petit, unes forces ens han envaït fa molts anys, i el seu afany no és altre que espoliar-nos i aniquilar-nos. A cops, si convé, és la seva manera de fer, amb porres, amb l’exèrcit, o posant els nostres dirigents a la presó o forçant-los a l’exili. Un govern espanyol que té comprats els tres poders de l’Estat, el judicial, el legislatiu i l’executiu, saltant-se a la torera totes les legislacions democràtiques que emparen els Drets Humans.

Diuen els entesos que l’estat espanyol només sap de dominació i d’esclafar els seus enemics, i jo em nego a pensar que no hi hagi una part de la ciutadania espanyola disposada a dialogar, a trobar una entesa per encetar un altre camí de diàleg. Potser la solució fóra canviar el govern del PP, hereu del franquisme més ranci per un govern  més progressiu, més obert i més demòcrata.

Catalunya vol un govern propi, que recapti el seus impostos, que generi indústria, coneixement i llocs de treball. On l’ensenyament i la sanitat siguin òptimes , on les relacions amb Espanya aconsegueixin ser cordials, però de tu a tu, on la proximitat de l’estat espanyol sigui un factor positiu i no negatiu.

Tenim polítics de molta vàlua, que faran el que el poble català els demani i que, amb el vot  de les urnes, tant del 9-N com de l’1-Oct com del 21-Des, van  exercir i es va guanyar per majoria ser un Estat independent del Poble Espanyol, i que, per història i per democràcia ens pertoca.

Resistirem com la Princesa Leia? Resistirem com l’Astèrix  i el seu poble a les Gàl·lies?, o ens rendirem davant de l’envestida espanyola? Crec que el secret rau en la força de la raó que tenim el poble català. Persistirem i recolzarem a totes i tots aquells que han entès que ha arribat l’hora de fer passos de gegant cap a una REPÚBLICA CATALANA. 

4.434 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament