Reservoir dogs

Reservoir dogs

Era el 19 de juliol de 1997, i el Barça celebrava a la plaça de Sant Jaume haver guanyat la Copa, i un jove Mourinho va pronunciar la frase "Hoy, mañana y siempre con el Barça en el corazón" . Mourinho va estar quatre anys al Barça i, com a portuguès, sap perfectament com és el nostre país i també el del equip que avui en dia ell representa. La història d’en Mourinho contra el Barça també és plena d’errades arbitrals, tant en un partit contra el Chelsea com en un altre contra l’Inter, ens van enviar àrbitres de l'ONCE, com l’amic d’en Mou, el portuguès Olegário Benquerença. Per a alguna cosa existeixen els vídeos .

Però, futbol a part, s’ha d’observar amb quina facilitat els portuguesos assimilen Espanya. Figo ja ens ho va demostrar. El genial Samarago defensava la unió de Portugal amb Espanya, i un dels millors geògrafs portuguesos, Pedro Texeira, va espiar i cartografiar el Pirineu per al rei Felip III. És com si els sabés greu haver aconseguit la independència el 1640, cosa que els catalans els vàrem facilitar al fer coincidir totes dues revoltes. Encara és hora que ho agraeixin, per cert.

La realitat és que Mourinho ha copiat el mode de comunicació que normalment tenen els politics espanyols envers Catalunya. Primer denuncien un suposat favoritisme inexistent, i després es fan les víctimes, quan són ells qui roben tant els diners com els partits. Aquesta estratègia fa anys que els funciona. Els espanyols es passen les lleis per l’engonal de la mateixa manera que ho fa Mourinho no regant el camp com és preceptiu segons la UEFA, o passant notetes a la banqueta o fent la roda de premsa un cop expulsat.

La ministra Mourinha Salgado fa dies que ens 'xuleja' amb els diners, els famosos 1.450 milions que tots els polítics catalans diuen que ens deuen, i que diuen que serveixen per a millorar la competitivitat, però que tant govern com oposició volen destinar a tapar forats perquè mestres i sanitaris no emprenyin. La Salgado i en Mourinho utilitzen la mateixa estratègia dialèctica, però això és perquè nosaltres ens deixem. Si a la Salgado no li demanéssim res, no li donaríem opció, perquè tots els polítics saben que les bestretes cobrades a compte pel govern anterior superen les que seran les liquidacions finals, i aquests 1.450 M€ no vindran mai. I també saben que l’única solució a l’economia de la Generalitat és deixar de tenir dèficit fiscal. Tota la resta és foc d’encenalls.

Jo ja sé que ara la “Central Lechera” dirà que el Barça compra els àrbitres i altres bestieses, però ahir va guanyar la “Llet Nostra” i seria de justícia reclamar que si el Reial Madrid es va beneficiar de tenir de simpatitzant el cap d’estat anterior quaranta anys, que pagava sopars, putes i vacances als àrbitres europeus per aconseguir copes d’Europa en blanc i negre, tampoc no estaria malament reclamar els propers quaranta anys a favor nostre.

I també val la pena veure les imatges de com el delegat de l’equip del Madrid, l’exjugador Chendo agafava pel coll en Pinto . Aquest Chendo és un bon noi que quan era jugador fa 21 anys, i el Barça va guanyar la copa del 1990 va declarar molt encertadament "nos ganó un equipo extranjero" .

I el Barça el que ha de fer és denunciar-ho tot, des que no es permetés el nostre idioma al Bernabeu, o no es permetessin entrar estelades, els crits contra Catalunya, o que empleats d’hotel robin banderes als seguidors blaugranes que les penjaven a les finestres. Perquè si tot això és legal, fem-ho també a Barcelona, no deixem entrar segons quines banderes al Camp Nou, cap altre idioma que el nostre per la megafonia, fem retirar les banderes d’ells als hotels de Barcelona, i qualsevol crit contra Catalunya al Camp Nou comuniquem-ho als mossos d’esquadra, i que els detinguin i retinguin el màxim temps possible sota l’acusació de racisme. I no només s’ha de denunciar Mourinho i els seus jugadors assassins i tramposos, sinó també la caverna mediàtica madrilenya a cada bestiesa que diguin.

No em puc arribar a imaginar el merder que hi hagués hagut si un noi, per cridar “Hala Madrid” al carrer, hagués estat assassinat. La premsa cavernícola no hagués parat de dir bestieses i segurament el Real Mandril hauria sortit al camp amb braçalets negres. Però com el pobre noi mort tenia dues pegues alhora, ser culer i valencià, ningú no ha fet cap tipus d’acte per a recordar-lo. Seria molt apropiat que el Barça es preocupés una mica per la família d’en Pere Artur Fornés, el jove veí de Pedreguer (Marina Alta), mort a Benidorm d'una punyalada per cridar 'Visca el Barça' .

5.952 lectures

Comentaris (2)

Jo ja ho deia
Fa dos mesos i mig vaig escriure :
"tots els polítics saben que les bestretes cobrades a compte pel govern anterior superen les que seran les liquidacions finals, i aquests 1.450 M€ no vindran mai. "
Avui surt això als diaris:
Catalunya ha de tornar a Espanya 788 milions d'euros en dos anys
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, assegura que a Madrid "algú es va equivocar quan va fer les previsions d'ingressos"
http://www.naciodigital.cat/noticia/33385/catalunya/tornar/espanya/788/milions/euros/dos/anys

Coi!... d'aquest "incident", no s'ha sentit dir ni una paraula!

...Sembla que ens hem acostumat a tota mena d'agressions i a no dir res!

Total 2 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

Carles Puigdemont ha de fer un "pas al costat"?
 Sí
 No
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament