Referèndum Sí o Sí

Pilar Altarriba
Pilar Altarriba
Associada a Reagrupament

El que és cert, és que la ciutadania té la clau de volta del Procés Sobiranista. Els polítics, dins la Generalitat, estan fent la seva feina, els uns posant pals a les rodes, els altres anunciant-ho, en boca del President Puigdemont, que es farà el Referèndum sí o sí i engegant la maquinària perquè la gent puguem anar a votar quan ens ho diguin. Molt a desgrat de l’ opinió de molts personatges espanyolistes i del Govern de Madrid, les seves excuses a la no legalitat del nostre Referèndum no tenen cabuda en un Estat de Dret. Tots els juristes demòcrates consultats, tant els de dintre del nostre país com els de fora, han recalcat la validesa de voler consultar el poble, mitjançant un referèndum, si volem continuar estant dins de l’Estat Espanyol o si volem un Estat Propi. I això entra dins les regles, sens dubte, del que entenem per democràcia.

Qualsevol dia d’aquests, quan el President Puigdemont cregui oportú, ens donarà data i pregunta per fer-ho. Seria bo que fos una pregunta clara, binària i única, però ens trobarem amb un reguitzell de propostes que ens poden portar a confusió. Si la pregunta és complexa, com va ser la del 9N, la ciutadania podem pensar que, amb diferents matisos, no serà possible una contesta de determini fàcil. Per això un sí o un no seria la millor solució.

Per altra banda, tenim gent que parla contínuament de República Catalana quan es parla d’independència  i/o de règim polític. Jo em pregunto, estarà tothom d’acord en una República Parlamentària, com Alemanya, Croàcia o Finlàndia ?, o en una República Presidencialista com Montenegro? Per descomptat que rebutgem la Monarquia Constitucional, com Anglaterra, sobre tot perquè ja hem sofert prou de temps els Borbons i sabem de la seva nul·litat per governar i de la despesa  que representa.

Tot això seran preguntes que s’hauran de consultar en un futur, i serà la gent del recuperat Estat de Catalunya que ho haurà de dilucidar. Igual que ha estat el poble que ha sortit diversos Onze de Setembre a manifestar-se, continuarem pressionant perquè tot vagi endavant. I, si és necessari, tornarem a anar a la concentració (ANC dixit) de l’Onze de Setembre d’enguany, fent una creu gegantina, composta de milers i milers de persones, grans i joves, dones i homes, davant de la Casa Batlló, entre el Passeig de Gràcia i el carrer d’Aragó, amb el lema “ EL CANVI ETS TU”.

Perquè som nosaltres, la ciutadania, que ens mobilitzem cada cop que faci falta, com ho hem fet davant del TSJC, en suport dels càrrecs electes imputats, siguin Mas, Rigau, Ortega i Homs, siguin els que van imputant de la Mesa del Parlament, la Presidenta Forcadell, Simó, Coromines, Nuart i Barrufet...

Ens aniria bé, per consolidar el Referèndum, l’ajut de països  amb democràcies consolidades, com Anglaterra, França o Alemanya, però no ens en refiéssim pas. Serà la feina feta pel nostres polítics aquests últims anys, arreu del món, perquè ens vegin com un país que pot oferir el que ells volen, un alt grau de poder econòmic, i que puguin instal·lar-se aquí les grans empreses. Que això sigui un feed-back , tant per a nosaltres com per als altres països.

4.752 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament