Realment, volem un estat propi

Jordi Gomis
Jordi Gomis
Associat a Reagrupament

Veient les enquestes que últimament es publiquen en els mitjans de comunicació, sembla que tot continuarà igual. Segurament, després del 28 de novembre, continuarem sent una autonomia de règim comú dins la legalitat espanyola. Els pronòstics auguren una victòria clara de CiU, de manera que sembla que els votants de Catalunya pensen que, canviant Mas per Montilla, tot quedarà solucionat. De totes maneres, jo no crec que els votants siguin il·lusos i dubto que es creguin les promeses que formula contínuament en Mas. Penso que la majoria de gent que va a votar CiU, saben que la promesa del concert econòmic és una quimera impossible, i cada cop tenen més clar que no hi ha cap altra solució per a Catalunya que no passi per la Independència i la consecució d’un Estat propi integrat dins la Unió Europea.

Per quina raó, doncs, les opcions independentistes no aconseguiran una bona representació en les pròximes eleccions? Penso que la raó principal és la falta de confiança. De les diverses opcions polítiques anomenades independentistes que es presenten a les eleccions, en podem distingir de dos tipus, bàsicament. Aquelles en què ja tenim experiència de govern i les que es presenten per primer cop a les eleccions. Les primeres han anat perdent votants i la raó principal -penso- és la falta de compliment de les promeses electorals i l’abandonament dels objectius polítics a canvi de poder governar. Per tant, aquestes forces parlamentàries dites independentistes han perdut credibilitat.

En segon lloc, tenim les noves forces polítiques, d’una de les quals jo formo part: Reagrupament. Nosaltres no hem perdut credibilitat, perquè encara els votants no poden valorar la nostra experiència, de manera que estem nets en matèria de compliment d’objectius. Però per la mateixa raó i atès que el votant català l’han enganyat tantes vegades, serà molt complicat que assolim una força suficient per declarar la independència la pròxima legislatura. Llavors, quin és el camí? Doncs, el camí no és altre que ser coherent, complir el que s’ha promès a l’elector i ser seriós en el dia a dia de treball al Parlament. Cal que els votants que no han confiat en nosaltres perquè som novells vegin que al Parlament fem exactament allò per què vam ser escollits. Per aquesta raó, no entrarem en cap govern que tingui per objectiu gestionar una Generalitat que creiem minsa i desproveïda de tot poder. També sabem que, durant aquest període, podrem fer algunes coses per a millorar la vida de la gent i per a la qualitat democràtica de Catalunya. A Reagrupament, sabem que la Independència ha de ser el nostre horitzó i no el perdrem de vista.

Els nostres parlamentaris demostraran que els arguments utilitzats no han estat usats per enganyar la gent, sinó que, un cop allí, continuaran lluitant pel mateix objectiu. És per aquesta raó que demano a qui no ho tingui clar que opti a votar opcions independentistes com Reagrupament, cal que, pel demà, comencem a sembrar avui.

13.285 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament