Reagrupament i les municipals

Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

A Reagrupament, els associats, coordinadors i d’altres responsables, no tenim directrius, com manen els cànons clàssics dels partits. Tenim observacions, declaracions d’intencions i articles d’opinió que de tant en tant, ens poden “indicar” el full de ruta del dia a dia, hem de reconèixer  ue poques vegades una organització permet un marge de maniobra tan gran als seus membres. La IV Assemblea de Reagrupament, que és més que probable que es faci cap el final de la primavera, marcarà el que hem de fer.

Motivar, il·lusionar, engrescar, tenir compromís al voltant d’una idea no és senzill, els ingredients per tal que tot això sigui possible han de ser clars.

Per a Reagrupament, o millor dit, per a alguns associats, les eleccions municipals del 22 de maig s’han convertit en si mateixes en l’objectiu immediat i factible de tenir èxit, i tot i que la reunió de Junta i Coordinadors posterior a les eleccions del 28 N va obrir el camí a participar-hi, ningú, però, no garanteix que la participació en si mateixa, serà en termes electorals un èxit.

Si el que volem és només l’èxit electoral, ja hem perdut, nosaltres no podem redimir ERC, ni tampoc no ho hem de pretendre, als de les CUP difícilment els modificarem el seu ideari, ni tampoc no ho hem de pretendre, i amb el convergents serà difícil convertir-los o apropar-los a les nostres tesis.

Ara bé si el que volem és donar el salt qualitatiu a la nostra base teòrica de la transversalitat, tenim al davant una molt bona oportunitat, però, per fer això ha de quedar clar que l’èxit ha de ser polític, capficar-nos i pensar en termes de gestió exclusivament pot ser la nostra “mort” política.

És una obvietat, però ho tornarem a dir, Reagrupament nasqué per conscienciar, debatre i finalment assolir la independència de Catalunya “avui”, no demà, i fer-ho amb dignitat, que vol dir regenerant la vida política i social d’aquest país, que ningú no ho oblidi.

Les eleccions municipals difícilment seran l’antídot a res que tingui Reagrupament, qui pretengui substituir el nostre objectiu polític d’alliberament nacional, pel de la gestió només, va errat. No cal fer un decalatge sobre la impossibilitat de gestionar les engrunes que l’Estat espanyol ens permet.

Explicitar de forma clara i pedagògica perquè i com participem en aquestes eleccions, és fonamental, els associats i la ciutadania ho han de percebre com un fet de demostració que treballar per anar units és possible, i ha de quedar clar que l’objectiu nostre i fundacional no ha canviat, transversalitat i unitat per la independència. Si no és així, podríem tenir un daltabaix, uns resultats electorals a la baixa, marcarien sens dubte el futur de Reagrupament.

Sóc dels que penso que Reagrupament hores d’ara és l’eina, eina per fomentar la unitat transversal, l’eina per construir l’alternativa política que ara li cal a Catalunya, l’eina que pot desaparèixer per una altra, l’eina que té una reputació digna i de treball, l’eina que s’ha guanyat el dret ha incidir en la vida política de Catalunya, en definitiva l’eina que la majoria dels associats estem disposats a utilitzar per Catalunya.

9.551 lectures

Comentaris (3)

Endavant
Bones Boi,

bé, no sé si em recordes a la manifestació de l'11S, que et vaig fer una mica de companyia allà a la furgo mentre els altres arribaven, vaja, crec que eres tu jaja! ;)

Jo també continuo pensant que Reagrupament és l'eina (transversal, no ho oblidem) per fer un gir, per la regeneració política i assolir la llibertat.
Tranversal vol dir que hi ha gent de diferents idees tots units per assolir aquests dos objectius, per això jo sóc dels que no entenc gaire com ens presentem a les municipals.
M'han comentat, per exemple, que a no sé quins pobles, diria que per Girona, l'agrupació local de rcat d'un vota a favor de la MAT (línia de molta alta tensió) i l'altre poble vota en contra... Clar, si no tens present la tranversalitat és de difícil encaix, i la gent no ho té present, i jo ho entenc que no ho entenguin.
Crec que no tenim una política de poble sinó de país. O sigui no veig molt clar això de les municipals. M'entens que vull dir? No sé si m'explico bé jaja! Ho dic acríticament eh! La part positiva per mi de les municipals és que n'estic segur que ens donarà moltíssima força i ànims per seguir endavant (encara més!!)

Ens veiem!!!
Ara Viladecavalls Reagrupament
Hola,
Us puc dir que no és oprtunisme, a Viladecavalls hem fet una agrupació de veïns que amb la mà de Reagrupament intentem fer un salt qualitatiu, aquí no ens veuen com a oportunistes, sinò com una alternativa, una regeneració politica.
Jo penso que amb les municipals, Reagrupament està fent politica de base, ens estem apropant a la gent, estem fent poble, nosaltres també hi som.
comentari 1
Ben dit Boi, la preocupació és com fer-ho arribar a la gent, ja que la majoria que reclamaven a les generals la unió dels independentistes, ara només veuen amb les coalicions oportunisme per situar-nos quan això i des del meu punt de vista és més que llunyà.

Total 3 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament