Qui lidera el procés? Mas o Junqueras?

"El nostre president representa el procés i, a Catalunya, deixar-lo sol ara o acompanyar-lo només si se’n treu profit és senzillament traïció"
Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

El lideratge compartit és efectiu si es comparteix el bo i el dolent de cada una de les accions politiques i de gestió. El president Mas és a dia d’avui, agradi o no, l’ase  dels cops. El PP, Ciutadans, els socialistes, l’Estat espanyol i empresaris potents, el volen mort definitivament, políticament s’entén. Alguns personatges de la seva federació, també.

Mas és xiulat, insultat i fins i tot se’l difama, ell rep l’escarni d’una part de la ciutadania, sense saber ara mateix amb exactitud si el que rep, ho rep per ser responsable d’unes retallades imposades, o per obrir el procés de la transició nacional.

ERC té una responsabilitat major. Demanar ser garants d’un procés que va engegar el president Mas, i que ells per si sols mai no haurien pogut fer, ja de per si és estrany, però situar-se en un estadi on les responsabilitats no existeixen encara ho és més. Demanar un govern de coalició, CiU–ERC, per part de Mas, en cap cas no ha estat una qüestió baladí. El procés, la crisi i l’oposició frontal de l’Estat espanyol, ens ha dut on som, en una “emergència nacional” i aquest fet requereix ineludiblement un govern fort, on totes i cada una de les accions siguin per al país i no pas com sembla ara que són per al partit.

No adonar-se que el desprestigi i solitud del nostre president pot suposar la mort del procés és no voler entomar que, a dia d’avui, l’únic que pot conduir i finalitzar el procés és ell, Artur Mas. ERC ha fet la seva sentència. Entrarem al govern en el mateix moment que tinguem data i pregunta del referèndum-consulta. Tot indica que la gestió del dia a dia és secundària i, de fet, millor no ser-hi, les misèries i les notícies dolentes millor que les gestionin els altres. Ser lleial a un pacte no es mesura al final del recorregut, cal que es visualitzi cada dia. Si la “pretensió”, tot i que sigui soterrada, per part d'algú d’ERC és fer el “sorpasso” als de CiU, seria ara, d’una greu irresponsabilitat.

No entendre que, per primer cop, en 300 anys ho tenim a tocar, que tenim un enemic poderós com l’Estat espanyol, que el món ens observa per dictar sentència, que Catalunya ha d’estar per sobre de les qüestions partidistes, és no entendre que aquest cop hem de guanyar.

El nostre president representa el procés i, a Catalunya, deixar-lo sol ara o acompanyar-lo només si se’n treu profit és senzillament traïció. Si el president Artur Mas és bo per liderar el procés, també ho ha de ser per gestionar les misèries i, si no és així, eleccions.

4.631 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament