Que ve el llop... que ve el llop!!!

Alfons Jorro
Alfons Jorro
Associat a Reagrupament

Tantes vegades les autoritats espanyoles (tant dins l’Estat espanyol com els representants estatals dins la Comunitat Europea) asseguren que una Catalunya independent quedaria automàticament fora de la UE, sense que Europa digui res en contra per una prudència mal entesa, que es pot girar fàcilment en contra de la pròpia Comunitat.

Cada vegada som més els catalans que (veient que la UE no reacciona) ens comencem a plantejar que potser en “aquesta” UE, que no obre boca davant les injustícies i mentides, no ens convé ser-hi. Aquesta estratègia comunitària ha donat resultat en el cas del Canadà…. i ara pot donar resultat a Escòcia, on la desafecció dels quebequesos i escocesos no té res a veure amb la que tenim els catalans envers Espanya. El Govern espanyol no té res de democràtic i no perd cap oportunitat per perjudicar-nos tant com poden.                       
 
Som conscients que fins que Espanya no plantegi cap qüestió oficialment, la UE no dirà res que molesti les autoritats espanyoles, però tampoc ha de consentir una actitud escandalosament antidemocràtica de l’Estat espanyol, sense actuar per pròpia iniciativa. No oblidem que una de les condicions per formar part de la UE és tenir un comportament escrupolosament democràtic, i de moment les mancances d’Espanya en aquest aspecte, són cada dia més evidents.

La UE ha d’entendre que, en el fons, tant a Escòcia com al Quebec, en el fons, estan orgullosos de ser britànics o canadencs, en canvi, els catalans fa 300 anys que anem madurant de mica en mica una desafecció (que no odi) que ens ha portat a la situació actual de no retorn.
 
Si com pensem la majoria de catalans, Europa està interessada en el potencial econòmic i humà que tenim a Catalunya, farien bé de dir el que pensen, sense fer massa cas de les pressions injustes que reben del govern espanyol. Voler jugar amb dos jocs de cartes pot costar molt car a Europa…. i és fer trampes!!

5.922 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament