Polítics sí, però humans i al servei del poble

Lluís Feliu
Lluís Feliu
Periodista

La imatge dels polítics ha anat evolucionant molt aquestes últimes dècades. La ceguesa ciutadana va desapareixent i alhora, la desafecció cap a ells generarà un canvi radical. L’estatus de súper-home que durant dècades han encarnat molts polítics no han estat res més que la conseqüència d’una permissivitat ciutadana, comparable avui amb la imatge distorsionada que molts tenen dels jugadors de futbol.

Tant l’ofici de polític com el de jugador de futbol han estan sobrevalorats. La societat els ha idealitzat i els ha situat en un pedestal difícil de destronar. Encegats pel poder o l’ostentació els han donat màniga ampla i no ha estat fins que la crisi econòmica ha sacsejat amb més força quan s’ha dit prou i s’ha qüestionat la seva figura.
En un sopar col·loqui amb l’alcalde d’Arenys de Munt, Carles Móra, va queda palès que és del tot necessària una oxigenació política, amb nous dirigents al servei del poble, senyalats i sempre qüestionats per qui se sent representat. Móra va exemplificar que realment el pedestal on fins ara hi accedien alguns polítics i les seves famílies pot canviar. La desafecció política és tant intensa que és necessària una regeneració política on ningú s’apunti a fer política per guanyar diners ni reconeixements.

Només quan el ciutadà sigui conscient que ser polític és el mateix que ser professor, metge o mecànic, els polítics aterraran al món i treballaran per al país. No obstant això, el camí per recórrer és llarg i encara hi haurà molts entrebancs, de moment per exemple, l’Eurocambra regalarà als 736 eurodiputats un iPad (el nou producte d’Apple) valorat en 600 euros cada un, el que equival a una despesa de 5 milions d’euros, un fet que no evidencien cap canvi de rumb.

El polític aposentat seguirà amb la mateixa actitud fins que no pugui aprofitar res més. És per això que la ciutadania té l’obligació d’exigir un canvi, una regeneració política desacomplexada i radicalment austera. La nova manera de fer política serà defensada per pocs partits polítics, però qui plantegi la reforma més radical i l’apliqui al peu de la lletra serà el partit guanyador.

8.183 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament