Política nacional versus política local

Josep R. Soldevila
Josep-Ramon Soldevila
Associat a Reagrupament i regidor a l'Ajuntament de Vic

A vegades, posar-me a escriure un article per La Veu , se’m fa una mica difícil. Normalment  (millor dit) principalment, m’ocupo de mostrar aspectes de la política local i de temes socials o mediambientals de la meva ciutat o del meu ajuntament. De coses per a explicar sempre n’hi ha, i crec que són molt interessants. Però us demano que us poseu en la meva pell.

Quan avui he començat a escriure, m’he adonat de que estava més atent a les declaracions al Tribunal Suprem de les vigatanes, la Marta Pascal (coordinadora general del PDCAT) i de la Marta Rovira (secretària general d’ERC) que d’escriure res. La incògnita que si, al final, les enviaven a la presó o si els imposaven unes mesures cautelars extremes, no em deixava concentrar. Ara, ja hem vist que no les empresonen, ni a elles ni al President Artur Mas ni a la Neus Munté. Això m’ha alleugerit.

Conec a les dues Martes, he compartit amb elles diferents espais en temps diferents i també hem discrepat en alguns moments. Evidentment, quan s’ha tractat de treballar per la nostra independència, allà m’hi han trobat sempre. Ara, aquest discurs, el del desenvolupament de la independència del nostre poble, em sembla que no els hi escolto gaire, ha passat ha ser més aviat un xiuxiueig. Suposo que pensen que és més important aconseguir la llibertat dels nostres presos polítics que prioritzar altres aspectes. I crec que és una decisió respectable, malgrat de que jo no l’acabi de compartir al cent per cent.

Per altra banda, tenim un Parlament paralitzat. I això, als pobles i ciutats Catalunya, no els va gaire bé. Malgrat que els Ajuntaments segueixin endavant, amb penes i empentes, i que continuïn treballant per millorar la convivència i el benestar dels seus ciutadans, alguns dels seus programes resten limitats per culpa de manca de recolzament.

Per aquest motiu crec que és urgent que torni la normalitat al nostre Parlament. I si el resultat de les darreres eleccions parlamentàries ha estat més que clar, doncs penso que ens hem de deixar de punyetes i que s’elegeixi d’una vegada el MHP Sr. Carles Puigdemont, com a nou President d’aquesta legistura. El Poble ha parlat ben clar, molt clar.

Avui, jo hauria d’estar escrivint sobre la millora de la convivència de tots els vigatans i explicar quines accions concretes estem duent a terme a fi que totes les veïnes i tots els veïns es sentin més orgullosos de pertànyer a la seva ciutat i al seu país. A la meva ciutat estem actuant molt als barris, estem escoltant molt i estem parlant molt amb totes les vigatanes i vigatans. Però també necessitem disposar d’un Parlament i d’un Govern de la Generalitat estable, i així podríem anar de bracet en el desenvolupament de les diferents polítiques, sobretot les socials.

Als Ajuntaments no ens podem aturar gens ni mica. Tots treballem per la nostra ciutat, però alhora molts també estem lliutant per la llibertat del nostre poble. I estic convençut que ben aviat assolirem aquesta llibertat nacional tan anhelada: aquest dia, els responsables dels pobles i les ciutats de Catalunya segur que ens podrem dedicar exclusivament a la millora del benestar de les nostres veïnes i dels nostres veïns.

5.062 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament