Per sumar cal aportar

Pere Soler
Pere Soler
Associat a Reagrupament

Fa temps que molts ens vàrem decidir a treballar en un projecte transversal amb l’objectiu d’aconseguir la independència i la regeneració política del nostre país. Vàrem optar per deixar una part dels nostres “vestits” desats a l’armari, vàrem optar per renunciar a algun dels nostres principis i plantejaments ideològics, els objectius s’ho valien!

Ara que ja portem més d’un any treballant per aquests objectius es plantegen les llistes electorals que s’han de presentar a la propera Assemblea, es planteja la possible entrada de gent vinguda de fora i la incorporació de persones de vàlua reconeguda, de possibles integracions/coalicions o sumes a les llistes.

Crec que per sumar cal aportar, i és cert que determinades persones de forma individual aporten molt i també d’altres col·lectivament o conjuntament amb el seu entorn. És un dels objectius de Reagrupament la creació d’una candidatura transversal el més àmplia possible que es pugui presentar al Parlament de Catalunya. I aquí és on potser descuidem que la candidatura ha de ser transversal i “el més àmplia possible”.

La candidatura a quà doni suport Reagrupament, però, ha de ser abans que res efectiva. Hi ha persones que aporten aquesta efectivitat i d’altres que segurament no. Aquesta efectivitat ha de ser el límit de l'amplitud. Hi ha persones que s’estimen més ser cap de sardina que cua de lluç, en canvi, n'hi ha d’altres que des del primer moment han optat per renunciar a liderar grups poc nombrosos encara que “ideològicament concrets” i han decidit integrar-se a Reagrupament sense aspirar a ocupar cap càrrec, sense estar a la direcció ni tan sols a l’executiva de la seva comarca i, en canvi, s’han fet un fart d’escampar el missatge de la nostra associació per tot arreu i treballar per ella.

D’altres s’han estimat més mantenir-se aïllats, no integrar-se, moure’s dins del seu entorn i sumar-se només a possibles projectes molt més indefinits. Són alguns d’aquests els que ara podrien estar buscant el seu lloc just al moment en que des de Reagrupament es pot perfilar una candidatura possible i plausible.

Des de la nostra associació, al llarg de tot aquest temps, hem donat la benvinguda a tothom, tothom hi ha cabut, tothom ha estat acollit per treballar per la independència del nostre país sense esperar res a canvi. Ara, al moment de fer les llistes, Reagrupament haurà de triar. Posats davant la disjuntiva d’integrar i de triar, s’ha de triar entre aquells que aporten quelcom que ens permeti arribar electoralment més enllà dels àmbits en què ens movem els que ja estem convençuts dels nostres objectius.

9.080 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament