Per Catalunya

Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

La Catalunya democràtica, el dia 25 de novembre tindrà una nova oportunitat per decidir. Aquest cop no és dilucidarà un programa, tothom sap el que vol CiU, ERC, els socialistes, la dreta espanyola i fins i tot els independentistes. Aquest cop, Catalunya decideix marxar o continuar amb Espanya. Seran unes eleccions, vulguin o no, plebiscitàries i el seu resultat serà la base d’una nova legalitat, la que vol la ciutadania. Per tant, cal que aquest cop ningú no s’equivoqui, ens cal una gran majoria i un sol missatge: independència, nou Estat dins d’Europa, sobirania plena, tant se val, ara tot és semàntica. Espanya finalment s’ho ha pres de debò, les amenaces apocalíptiques i l'autodestrucció de Catalunya, en són la mostra.

Podrem criticar les ambigüitats del passat de Convergència, la seva aposta per l’encaix sistemàtic, el pactes inconfessables amb aquells espanyols que tenien per objectiu el nostre anorreament com a poble, però ara hem de reconèixer, i fer-ho amb majúscules, la nova actitud política i patriòtica dels dirigents de Convergència. El president Mas, sap que ell no serà l’artífex de la transició final de Catalunya, és el preu que de vegades s’ha de pagar, i tot indica que n’està disposat, per aconseguir fites molt per damunt de qüestions i ambicions personals.

Catalunya ha dit prou i aquest cop no ho ha dit un grup polític o una organització “X”, ho ha dit el nostre president, i és cert, pot tenir un cert to èpic, però el nostre poble, després de 298 anys d’opressió i maltractaments, és el mínim que és mereix, per reconeixement i per dignitat.

Aquest 25 de novembre, hi insisteixo, ens hi juguem el tot o res, o guanya Espanya o ho fem els catalans, i no ens enganyem, la qüestió és aquesta: colònia explotada per sempre, o llibertat i futur garantit per sempre. Errar el tret polític, ni seria generós ni patriòtic, fer-ho en cap cas no ajudaria a Catalunya. Ara és el moment de posar en pràctica aquell crit que tan generosament escampem als quatre vents: PER CATALUNYA. Doncs això, fem-ho per Catalunya.

4.239 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament