Onze motius d’un independentista per anar a la manifestació

Jordi Vàzquez
Jordi Vàzquez
Associat a Reagrupament

1. El lema: “Som una nació. Nosaltres decidim”. Cap independentista pot negar que som una nació ni que tenim el dret a decidir nosaltres mateixos sobre el nostre futur.

2. L’entitat que la convoca: Òmnium Cultural. És una entitat transversal, cívica i amb un llarg historial de defensa de la nació catalana. Amb l’OCB de les Illes i l’ACPV valenciana forma la Federació Llull.

3. La defensa de la democràcia: Un poble, el català, va aprovar un referèndum un text. Molts vam votar-hi en contra car crèiem que era insuficient. Com a demòcrates, però, hem “d’assumir la veu d’un poble”. I aquesta decisió democràtica és ara mutilada per 6 individus “indisolubles”.

4. La defensa de la legalitat: el tribunal que ha decidit no és competent. Tenen els càrrec caducats i han estat repetidament recusats.

5. La crítica a l’estatut: es pot estar en contra d’aquest estatut i, al mateix temps, oposar-se a que des de Madrid tinguin el poder per retallar-lo. Això vol dir “nosaltres decidim”.

6. Per tàctica: l’independentisme ha d’abandonar el discurs en negatiu i d’oposició a tot. La majoria del poble català serà a la manifestació i l’independentisme ha de començar a tenir vocació de majoria. Cal créixer. I entre els qui es manifestin el 10 de juliol, autonomistes decebuts, hi ha el públic objectiu a qui ens hem de dirigir.

7. Els nostres: Els qui han convocat la manifestació són dels nostres. Els qui s’hi han oposat, PP i C’anos, són dels altres. I som molts més que ells. Alinear-se amb la majoria ultra-unionista només du a la marginalitat.

8. Els altres: Fora de Catalunya la manifestació s’entendrà com un cop de força, limitat potser, català. Cal fer-se una pregunta senzilla: el TC ha negat que Catalunya sigui una nació. La manifestació té com a lema “Som una nació”. En quin bàndol estem.

9. En tot conflicte cal abandonar el purisme sense trair mai les idees. A voltes cal aliar-se amb adversaris més propers per tal de fer front a un enemic. CiU i el PSOE català són adversaris però no enemics.

10. El mateix dia, a Donostia, l’independentisme basc ha convocat una marxa. El lema?. “Nazio gara. Autodeterminazioa” (Som una nació. Autodeterminació). No és casual. S’està bastint un front comú per trencar Espanya. Ells van sols. Aquí, els autonomistes han de fer veure que s’enutgen abans de repartir-se les engrunes. Però a Euskadi tenen clar que aquesta manifestació no és només de defensa de l’estatut.

11. L’independentisme ha de saber utilitzar aquesta marxa com una demostració de força mai vista. Si la deixem en mans dels autonomistes serà un greu error. Hi ha d’haver milers d’estelades (amb pal). Aquesta serà la imatge que quedarà. I llavors estarem començant a guanyar.

Hi ha motius, és clar, per no anar-hi. Per exemple no fer el joc als polítics autonomistes acusats de corrupció i culpables de l’atzucac que vivim ara. Provoca certa repulsa compartir manifestació amb el genuflexe Montilla o amb en Mas, qui va vendre aquest estatut a Zapatero. Però en provoca molta més compartir sofà amb els membres del Tribunal C., la senyora Sánchez Camacho o en Rivera. 

El dia que siguem majoria al parlament potser ens podem permetre menysprear oportunitats com aquesta. Mentrestant hem d’aprofitar cada oportunitat per transformar un autonomista en un independentista. 

10.037 lectures

Comentaris (6)

MOTIUS PER ANAR-HI!
Jordi coincideixo amb tu... Jo també hi aniré, i tinc molt clar que vull la INDEPENDÈNCIA!
AMB EL TEU PERMÍS reproduiré els teus arguments a la xarxa! Gràcies!
No cal demostrar res a ningú
No ens cal anar a cap manifestació. No hem de demostrar res a ningú. El que ens cal és donar prioritat a qualsevol iniciativa que ens acosti a la independència: i aquí hi entrem tots. És obligació de tots aquells que estem convençuts de la necessitat d'aconseguir un estat propi que fem el possible per tal de convèncer als qui no ho estan. Sovint és picar ferro fred, però el boca-orella de TOTS és la millor de les campanyes. Arguments ens en sobren, ja els coneixem tots. I no oblidem que molts dels que ens duran a la independència són castellanoparlants, con en Justo Molinero. Que no ens faci mandra demanar el vot en castellà o en àrab (els que el parlin). Ara no és el moment d'essencialismes lingüístics, és el moment de dir adéu a Espanya.
No en falten de motius..i sobra motivació
Com podem llegir, de motius no en falten per a assistir-hi dissabte a la Manifestació, per a reivindicar la nostra voluntat d´existir com a Nació i el nostre dret d´exercir aquest dret inherent a qualsevol poble del Món.., però NO perdem de vista el més greu d´aquest conflicte (una provocació en tota regla), doncs un text constitucional (osia, que ha seguit el recorregut legalment dins l´establert per la Llei i certificat als Parlaments), elevat atravès d´un Referèndum ha estat mutilat per una decisió política davant un Tribunal obviament caduc (i deslegitimat!).
Aquestes són les regles del joc que hem d´acceptar sí o sí..? Jo dic: Passo! i afegeixo...CAP agressió SENSE resposta.

JO HI ANIRÉ
Estic totalment d'acord amb els teus arguments.

Jo hi aniré. Al matí Assemblea i a la tarda Manifestació.

Ha de quedar clar que volem la independència
Ha de quedar clar a la mani que volem un ordre nou , que rebutgem l'actual l'ordre constitucional espanyol i català , que volem la independència.
Tens rao.
Tens raó, no hem de confondre la gent que espera que, d'una vegada per totes, Reagrupament es faci sentir i veure. Ja se què l'apagada mediàtica ens ha fet molt de mal, però el que no hem de fer es marejar tant la perdiu del "purisme" que faci confondre la nostra absència institucional amb feblesa. Prou que s’està fent esperar la nostra proposta definitiva de cara les eleccions (ja se que s'estan vertebrant potents alternatives i que moltes causes alienes ens hi ha obligat a l’espera) però ja comencem a estar cansats de haver de contestar amb evasives i moltes promeses a tota la gent que ens demana definició. Ara no maregem mes al personal, si us plau, fem les coses mes senzilles perquè les entengui tothom . La direcció de Rcat. ha de prendre la direcció i fer-se sentir. Ja esta bé de tanta parsimònia.

Total 6 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament