Només serem lliures si som un Estat independent

Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

Ara, ja no només tenim la desqualificació i l’insult barroer i de baixa estofa dels membres del govern del PP. Ara l’argumentari per intentar demostrar que la independència de Catalunya serà un autèntic apocalipsi ha entrat en l’imaginari “intel·lectual” i “tecnicista”. Uns intenten demostrar que només la unitat ens permetrà sortir de la crisi, altres que amb la independència anem directament al forat negre; les pensions no es pagaran, no es podrà fer front a les qüestions socials, ensenyament i sanitat, i ara grans tècnics en economia, que en cap cas “fan política”, intenten demostrar que Catalunya no només no està espoliada, sinó que sense el mercat espanyol som “cadàvers”.

Els tecnicismes que utilitzen per intentar demostrar que Catalunya esta ben tractada són extraordinaris; “fluxos monetaris, balances del consolidat, no perdre l'ordinalitat, les lleis sempre s’han de complir i si es compleixen afavoreixen els dèbils, com Catalunya, la solidaritat ha permès que Andalusia i Extremadura a dia d’avui hagin millorat i molt el seu ràting productiu i econòmic, sense oblidar que, gràcies a l’Estat espanyol, Catalunya pot pagar els seus compromisos.”

En política hi ha una definició prou exacta dels que defensen exclusivament amb tecnicismes els posicionaments “sense continguts politics”, “són els assalariats de la causa”. Aquests mateixos difícilment faran interpretacions objectives del que pot suposar la gran manifestació democràtica i pacífica d’aquest 11 de setembre i les seves raons per ser tan multitudinària.

L'11 de setembre del 2012 el poble català ha dit prou, i aquesta és la nova posició de la societat catalana. Ha dit prou que sigui el govern de Madrid el que decideixi sempre el que és bo o dolent per a Catalunya. Ha dit prou que els catalans facin un referèndum democràtic i un tribunal espanyol caducat i polititzat mani més que la voluntat democràtica. Ha dit prou que amb els diners dels catalans es facin totes les infraestructures a l’Estat espanyol i no pas les de Catalunya.

Catalunya no vol esmenar la relació que ara tenim amb Espanya, la majoria de catalans el que volem és una nova situació política, on nosaltres puguem decidir el model escolar, sanitari, empresarial, de carreteres i trens, de com ha de ser la nostra xarxa aeroportuària, de com tractar els nostres jubilats, de quines han de ser les politiques actives d’ocupació, senzillament ho volem decidir tot i fer-ho nosaltres.

El temps de les interpretacions, dels compliments i de creure’ns les bones intencions espanyoles s’ha acabat, i com va dir a la tertúlia del Canal Català, l’Oriol Pujol, Secretari d’Organització de Convergència Democràtica de Catalunya a una pregunta del periodista Iu Forn, ja no hi ha marxa enrere.

5.972 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament