Moció municipal de suport al Referèndum de debò

Josep R. Soldevila
Josep-Ramon Soldevila
Associat a Reagrupament i regidor a l'Ajuntament de Vic

A vegades, ens passen coses que ens reconforten. Ho dic perquè, recentment, he tingut el plaer de col·laborar amb el grup municipal Capgirem Vic, en la redacció d'una MOCIÓ DE SUPORT INSTITUCIONAL AL REFERÈNDUM D'AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA I AL PROCÉS CONSTITUENT. Aquesta moció es va presentar i aprovar sense cap vot en contra, al darrer Ple Municipal del consistori de la ciutat de Vic, passat el dimecres 11 de gener. Amb gestos com aquests, es fa pal·lès que quan tots ens hi esforcem, si hi ha voluntat política, es pot anar endavant.

A la redacció proposada, els diferents grups municipals hi vam aportar les nostres percepcions. Personalment, i ho vull agrair públicament, vaig gaudir de la col·laboració del company Josep Sort, que, com sempre, es va comprometre a donar-me un cop de mà. També hi van dir la seva el grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya i, fixeu-vos-hi bé, el de Vic Per a Tots (coalició local d'Iniciativa per Catalunya i Podem).

És veritat que parlem de referèndum i no d’independència, però que consti que a la moció recolzem un referèndum que, si no pot ser pactat amb l'Estat, es tiri endavant igualment. I que aquest no sigui un nou 9-N, sinó que, aquesta vegada, sigui de debò.

És veritat que, si aquesta moció l'haguéssim presentat nosaltres, Reagrupament, no seria la mateixa, i que, si ho hagués fet ERC o les CUP's, tampoc. Però el fet de sumar IC, crec que ens redimeix a tots de les culpes de no haver estat més contundents. I, ara que ningú ens sent, voldria dir-vos en veu baixeta que, si els de Podem de la capital es llegeixen el text de la moció, és provable que estirin fort les orelles d'algun regidor seu vigatà.

Aquest consens també ho ha estat, gràcies (o per desgràcia) al factor afegit de la detenció i trasllat forçós a l'Audiència Nacional de Madrid del Regidor de Capgirem Vic, Joan Coma Roura. El recordareu perquè és el que va dir allò que cal trencar els ous abans de fer una truita, i l'acusen perquè diuen que això és incitació a la sedició...

Però, sigui com sigui, o pel motiu que sigui, a l'Ajuntament de Vic hem estat capaços d'aprovar sense cap vot en contra, una moció que dóna suport al nostre Parlament i al nostre President, per continuar endavant el nostre full de ruta i continuar ferms amb el Procés. Se'ns gira feina! Ja ho veieu...

4.877 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament