Mai caminareu sols

Josep R. Soldevila
Josep-Ramon Soldevila
Associat a Reagrupament i regidor a l'Ajuntament de Vic

No m'agrada tornar a parlar d'aquella gallineta que no volia pondre cap més ou. Ni tampoc us voldria parlar d'aquella estaca que està tan a punt de caure. I que, si tots ens hi posem, i estirem tots plegats ben fort, ben fort... ella ben aviat, caurà! L'estaca, a hores d'ara, ja està tan corcada, ja està tan i tan podrida, que ben segur ella caurà molt aviat.

El 9-N va ser una data especial, crec que que va ser un punt d'inflexió. Va ser un gran dia. I som on som ara, perquè va existir aquell 9-N.

Avui, el que vull fer, abans de res, és tornar a recordar la llista dels valents que, actualment, han estat sotmesos a les dèries dels tribunals de "justícia":

-   President de la Generalitat, Artur Mas.

-   Vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega.

-   Consellera del Govern, Irene Rigau.

-   Diputat i ex-Conseller, Francesc Homs.

-   Alcaldessa de Berga, Montse Venturós.

-   Regidor de L'Ajuntament de Vic, Joan Coma.

-   Regidors de Badalona, Agnès Rotger, Arnau Lladó i José Tellez.

Potser estic descuidant algú a la llista. Però també passarà, per desgràcia, que aquesta llista s'anirà engreixant.

Companys, us vull demanar un favor. Us vull demanar que, quan tot això s'acabi, que quan el nostre poble sigui lliure d'una vegada... us vull demanar que, aleshores, us en recordeu. Us recordeu de tots ells. Però, també, voldria que no oblideu les cares dels qui van fomentar, participar i protagonitzar el joc brut de la denúncia, tirant per terra tota negociació política i el diàleg que tant caracteritza el tarannà dels catalans.

Ja fa temps que vaig fent una recomació a tothom que m'escolta: hem d'apendre a visualitzar el futur que volem. Pregunteu-vos per quin futur estem lluitant units tots plegats i... aleshores... lluitem tots junts per aquest futur què anhelem. Un futur que, segur, serà molt més just del que tenim ara, on la justícia serà millor. Aquest anhel, però, no ens pot permetre oblidar o perdonar segons quines pràctiques brutes que hem viscut tots plegats. Els "oblits" soferts a l'anomenada transició democràtica "espanyola", a la nostra transició particular, no els podem repetir. De cap de les  maneres.

L'estaca caurà aviat. L'avi Siset ho sap del cert. Així doncs, ara hem d'estirar tots plegats, i ben fort, que tenim pressa... molta pressa. I, dit de passada, a la manifestació de Barcelona del 13-N, milers de braços de diferents colors, han estirat molt fort en una mateixa direcció. Segurament l'estaca ha cedit uns mil·límetres més, però ja ho heu vist, no n'hi ha hagut prou. Potser ens farà falta estirar d'una altra manera......

4.343 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament