M'hi esforço, però no aconsegueixo entendre'ls

Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

M'hi esforço, hi dono voltes, però no aconsegueixo entendre la posició de dels Comuns i de Podem en relació amb el referèndum del dia 1 d'octubre. Fa pocs dies, el secretari general de Podem, Albano Dante Fachin va anunciar que, les bases del partit, van decidir avalar el referèndum de l'1 d'octubre com una jornada de mobilització, però sense considerar-lo vinculant. Aquests formen part de l'esquerra transformadora? Ens suggereixen un altre 9N?.

Els Comuns, amb el seu líder senyor Domènech al capdavant, exigeixen que el referèndum del dia 1 d'octubre sigui pactat. Curiós, el mateix que exigeix el senyor Iceta, escolanet ballarí del PSOE. Val a dir que el senyor Iceta va més lluny, molt més lluny. Insisteix una vegada i una altra que el govern de la Generalitat faci pública la Llei de Transitorietat Jurídica fil per randa. Deu ser per facilitar la impugnació exprés del TC amb la qual el seu partit es troba tan còmode. Quina vergonya. Si ja han decidit que els seus alcaldes no col·laborin ni prestin el seu suport polític ni facilitin que es pugui dur a terme, què els importa el contingut de la Llei de Transitorietat Jurídica. Aquesta és l'actitud del  «Nou PSOE de debò»? Quina estafa per a aquells que s'ho creguin!.

Malgrat tot, estic convençuda que a l'esquerra hi ha votants que coneixen i valoren amb precisió la situació que està vivint el nostre país. Amb un govern del PP, insensible a la voluntat de milions de catalans als quals hauria de respectar i considerar perquè formen part del ciutadans que suporten l'estat que ells, en aquest moment, representen. Amb un PSOE lliurat al PP més ranci, menys democràtic en totes les seves actuacions,una fàbrica de corrupció, i que planteja seriosos dubtes democràtics en relació amb les polítiques que aplica a Catalunya...És intolerable que un partit dit d'esquerres no s'alci contra les contínues interferències d'un estat que ens considera a tots, als votants del PSC- PSOE també, com a súbdits als quals cal castigar perquè  són indòmits quan haurien de ser mesells... Un estat que es vanta d'haver-nos destrossat la sanitat, que té clavegueres amb més líquid que el Manzanares,que ens impedeix fer les polítiques que ens convindrien, sobretot als més vulnerables.

I estic convençuda que aquests ciutadans votaran SÍ a un estat català independent en forma de república. I que sortiran amb els independentistes al carrer per defensar-lo, democràticament, a la catalana, quan convingui. No és l'hora dels partits, no és l'hora de la por, no és el moment de la resignació. És l'hora de la convicció. És l'hora del compromís i de la coherència. Particular i col·lectiva. Hi hem de ser tots i totes i jo demano a tots aquells que tenen projecció universal el seu compromís, a cara descoberta, els necessitem. Per això donem les gràcies a l'actitud decidida d'en Guardiola, d'en Savall, d'en Carreras i de tants d'altres que estaran  a l'alçada de les circumstàncies. Nosaltres som el somni, deia la malaguanyada Muriel Casals. Guanyem-nos el dret de passar del somni a la realitat.

4.655 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament