Les llistes electorals

Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Formo part de les llistes de Reagrupament per Barcelona. Mai no havia cedit a les propostes que m'havien fet per formar part d'unes llistes electorals. Ara ho he fet. Ho he fet per dos motius: per compromís i perquè tinc plena confiança en les persones que encapçalen el nostre projecte. Quan em van preguntar per la meva disponibilitat per anar a les llistes, el meu primer impuls va ser dir no. Després vaig pensar que m'havia passat la vida parlant de no defugir els compromisos adquirits i que no podia caure en la incoherència. Encara vaig pensar una altra cosa. Vaig pensar en els meus fills i els meus néts. Els parlo sovint, molt sovint, del seu país, del compromís que tenim tots perquè esdevingui lliure i jo no podia dir sí, però no. No ho entendrien.

No m'agrada gens parlar en primera persona. Si ho faig avui és perquè penso que, moltes de les persones que formem part de les llistes de Reagrupament, hi som, NOMÉS, per esperit de servei i que, com jo, estarem més que satisfetes si d'altres compatriotes que comparteixin els nostres objectius i als quals Reagrupament atorgui la seva confiança (aquest punt el considero essencial) ocupen els nostres llocs.

Estic segura que tots els reagrupats volem que a les properes i molt pròximes eleccions al Parlament de Catalunya hi hagi una opció independentista que ens aglutini a tots. Ho volem i ens convé políticament. Des del meu punt de vista, si volem obtenir un èxit substancial, hem d'anar junts. Nosaltres hem de ser generosos, és cert, però els altres, també. No s'hi val a dir “nosaltres hi volem ser, però volem el número 2, el 3 i el 4 a les llistes” o, “nosaltres hi serem, però si hi va aquest o l'altre, no”. Necessitem tothom i necessitem, sobretot, les persones significatives, mediàtiques i independentistes del país. Que obrin o que tanquin la llista. És igual. Però que hi siguin. Tenen una gran responsabilitat històrica. 

El dissabte, 10 de juliol, va ser un gran dia. Al matí, l'assemblea, a la tarda, la manifestació. Un sol clam: independència. Fa dos anys que treballem intensament per oferir als patriotes que ja han dit PROU de genuflexions, prou de ser tractats com a esclaus espoliats, una opció política que engresqui i que els generi confiança. És el moment d'un projecte que faci història, no d'una sèrie de projectes petits que desorientin. Hi ha centenars de milers de votants que esperen aquest projecte. Tenim poc temps, però encara tenim temps. Desitjo a les persones que han de negociar les llistes unitàries sort i encert i, mentrestant, nosaltres, els reagrupats i les reagrupades, anem fent feina. Junts, sense personalismes, cadascú en el seu àmbit. Si nosaltres no som capaços de superar petites diferències, si no som generosos, si no fem pinya al costat dels qui tenen la responsabilitat de dirigir la nostra associació, ho dificultem tot.

Tots junts per la independència. Amb il·lusió, amb compromís i amb talent. Perquè els reagrupats també tenim talent, també tenim bagatge, també tenim currículum, també tenim trajectòria. I tot això és el que estem disposats a compartir amb qui vulgui venir amb nosaltres per empènyer, junts, fins a aconseguir l'alliberament definitiu de la nostra nació.

15.068 lectures

Comentaris (4)

De debò?
Tot això és molt maco, massa maco, però de debò serà aixi? Aixo espero i esperem que ho sigui, no es pot perdre aquesta oportunitat de refer el nostre futur tan clara, crec que desde Reagrupament s'ha fet una tasca molt bona per l'independentisme, perque ara vinguin uns quans il-luminats i ho enviin tot a pastar fang. Visca Catalunya!
Al servei de la nació
Llegint, comprenent i sentint el significat de les paraules de la Teresa, els que lluitem en la mesura de les nostres possibilitats per assolir la independència del país ens omplim d'optimisme i ànims per continuar endavant amb la seguretat de que si la qualitat de la talla humana dels possibles escons independentistes que puguin ocupar el Parlament és només un quart de la d'ella, Catalunya a més de ser lliure serà socialment un exemple a tenir en compte per la resta d'Estats.
TANT DE BÒ
M'agraden les paraules de Teresa Casals i les comparteixo. Però que les comparteixi jo no ens durà a gran cosa. Caldría que realment els qui ens representen fossin conseqüents amb el que realment saben que hauríen de fer i que segur no s'allunya gaire del que ens diu la Teresa, però francament tinc els meus dubtes que els interessos de partit no els "sobrepassin", com sempre...Per primer cop em trobo davant unes properes eleccions amb un buit davant...no sé a hores d'ara què faré...Si des de Reagrupament plantegeu alguna sortida que ens engresqui, que toqui de peus a terra i que digui les coses sense por, segur tindreu el meu suport i el de molta gent, només falta que ens ho anuncieu i si pot ser aviat! A reveure.
Clar i català
Gràcies Teresa per aquestes savies paraules.

Total 4 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament