Lapidar la independència

Hel·lena Gonzàlez Massana
Hel·lena Gonzàlez Massana
Associada a Reagrupament

Per dir-ho eufemísticament, no deixa de ser curiós que des de determinats sectors polítics es propulsi la idea que el Parlament ha de convocar un referèndum oficial sobre la independència abans de proclamar-la unilateralment.

Per què? Per acabar veient que el lapiden com han fet amb l'Estatut? Què hi ha darrere aquest interès obstinat a fer-nos caminar per camins perduts que només duen al fracàs?  

Tot el que hem anat vivint ens acara a una realitat irrefutable: ens hem deixat enganyar i així ens va. La transició política no ha estat a l'alçada del que necessitàvem. Ho demostra que la qualitat de la nostra democràcia sigui tan deficitària, que la justícia perdi credibilitat dia a dia, que Catalunya es depauperi a marxes forçades. 

I som on som perquè fins ara hem acceptat com a certs decorats buits de compromís, fets només de paraules. Una ceguesa voluntària que permetia sortir de la dictadura amb l'aparença de respecte, però sense cap reconeixement realment  compromès amb la composició plurinacional de l'Estat espanyol. Calia  tranquil·litzar consciències, encara que es continués imposant la sacrosanta unitat nacional guanyada, com sabem, per la força de les armes.De fet, Espanya sempre ha defensat el que creu que és seu i això no ha d'estranyar-nos. El problema és que els polítics que ens han representat fins ara sempre han jugat a l'ambigüitat calculada, més atents als seus interessos partidistes, a les seves connivències amb el poder, que no pas al compromís que tenen amb qui representen.

Fer primer el referèndum, és demanar permís a Espanya per proclamar l'Estat català. Desaprofitar la possibilitat més clara que hem tingut mai de ser lliures. Un suïcidi col·lectiu  per mantenir l'immobilisme i les polítiques de peix al cove que només beneficien a qui ja li va bé que tot segueixi igual. 

No ens deixem enganyar. La llibertat no s'aconsegueix pidolant-la a ningú. Si es vol, es  pren. 

Hi tenim tot el dret. Un dret que ningú  no ens el pot negar. Només ens cal exercir-lo.

9.456 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament