La solució és la República, estúpids!

Albert Aragonès
Albert Aragonès
VicePresident de Reagrupament

L'economia, estúpid!, va ser una frase àmpliament utilitzada en la política nord-americana durant la campanya d'eleccions de 1992 de Bill Clinton contra George H. W. Bush (pare), que el va portar a la presidència dels Estats Units. Llavors la frase es va popularitzar com "és l'economia, estúpid" i l'estructura que ha servit per destacar els aspectes més diversos que es consideren imprescindibles.

El passat 10 d'octubre, el president Carles Puigdemont va proclamar la República des del Parlament de Catalunya. Tot seguit la va suspendre per poder dialogar amb España. Per a España, el diàleg consisteix en repressió, exili i presó. Per tant, atès que la oferta de diàleg no era l'esperada, ara toca implantar la República. Implantant la República legitimem les decisions preses des del Govern i des del Parlament.

Les lleis que han de governar són les catalanes. Per tant, el president i els consellers a l'exili ja podrien tornar a casa, sense problemes, ja que els mossos, atès que serien les úniques forces policials competents, ja estarien controlant l'aeroport i cap delicte pesaria sobre ells per tornar.

Un cop format Govern i aplicada la Llei de Transitorietat, s'acaba tota la problemàtica del català, dels diners pendents de Sanitat i els deutes amb les entitats socials, desbloqueig de les infraestructures, etc. El jutge Llarena no podria activar cap euroordre contra el president i els consellers, ja que, d'entrada, no formaríem part de la UE i, per tant, no hauríem d'acatar aquesta euroordre. Amb aquesta força, Catalunya hauria de negociar amb España el retorn dels ostatges polítics, amb la força de tenir un estat al darrera, ja que el presumpte delicte comès per ells s'hauria fet en un territori que ara ja no els pertanyeria.

Molts de vosaltres, en llegir aquest article, em direu il·lús, somiatruites, passerell... entre altres coses menys boniques. Em sap greu dir-vos, però, que aquesta es l’única solució a tots els problemes que tenim ara a Catalunya. Em direu que això de controlar l'aeroport o el territori, per part dels mossos, es impossible perquè n’hi ha molts que es senten espanyols i que provenen de la policia nacional o la guàrdia civil. Doncs als que no acatin les ordres donades pel govern, se'ls retira de la policia. I com els substituïm? Doncs amb voluntaris disposats a defensar el país, que n'hi ha molts. Esperant noves lleves de policies afectes a la República, i, sens dubte, amb el major Trapero al capdavant. Si algú creu que hi ha una altra solució, que m'ho digui. Per a mi, l’única solució és la República, estúpids!

4.700 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament