La solució de la crisi

Jordi Gomis
Jordi Gomis
Associat a Reagrupament

Catalunya viu una forta crisi creada per tres factors fonamentals: la bombolla financera internacional, la bombolla immobiliària espanyola i l'espoli fiscal de Catalunya. A diferencia de la resta de territoris del sud d'Europa, Catalunya és l'únic que viu i ha viscut per sota de les seves possibilitats. Algú pot pensar que això no és així i que hem viscut per sobre de les nostres possibilitats, tal com tracten de fer veure alguns mitjans de comunicació i que per això estem tan endeutats, tant que fins i tot la Generalitat ha de demanar crèdits per pagar nòmines, i a més tenim unes xifres d'atur que ratllen el 20% per no parlar de l'atur juvenil que duplica aquesta xifra.

 Entre 1986 i 2010, Catalunya ha regalat a Espanya, l'equivalent a 5,7 Plans Marshall (gairebé 30 cops més els diners que va rebre Alemanya Occidental un cop acabada la guerra). L'espoli fiscal anual frega els 17 mil milions d'euros, i aquí caldria afegir-n'hi d'altres com ara l'espoli de la Seguretat Social, el desequilibri entre treballadors públics i privats... Vistes totes aquestes dades, no ha de sorprendre ningú que Catalunya seria un estat rescatador si fos independent i pogués administrar els recursos propis.

A més, Catalunya té una productivitat per sobre de la mitjana europea, i una taxa exportadora que no para de créixer. Per tant, els catalans podem sortir de la crisi si ens mentalitzem d'una vegada per totes que hem de construir un Estat propi, deixar de ser una Comunitat autònoma d'un Estat improductiu que espolia els nostres recursos i els rebenta a base d'AVE sense passatgers, autovies sense trànsit, subsidis que s'eternitzen... Per això, la gent de Reagrupament, pensem que Catalunya necessita caminar cap a un Estat propi, els temps de la negociació han acabat tal com admet gent il·lustre com ara Jordi Pujol. Hem après també, després de les darreres conteses electorals, que l’ independentisme necessita reorganitzar-se i construir un espai comú per crear un moviment fort que permeti que aquesta majoria social a favor de l'Estat propi que les enquestes ja pronostiquen pugui tenir una oferta electoral que esdevingui creïble i seriosa. Una força independentista amb un objectiu clar i que no es conformi a administrar els migrats recursos autonòmics.

A les properes eleccions del dia 20 de novembre, hem aconseguit articular una coalició amb ERC i Catalunya Sí. No hi som tots encara, però esperem ser més en el futur. De moment, sí que tenim una idea clara, l'única opció política que té una solució per treure Catalunya de la crisi és la coalició ERC-Reagrupament-Catalunya Sí, la resta aposten per la perpetuació d'un espoli fiscal que hipoteca i malmet el futur dels catalans.

14.237 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament