La maduresa dels catalans

Jordi Gomis
Jordi Gomis
Associat a Reagrupament

Quan molts dels nostres polítics, van perdent el temps analitzant si els catalans estem prou madurs o no, i abans de que de tant pensar-s’ho, la fruita s’acabi podrint, la societat civil catalana ja fa temps que camina amb l’objectiu de fer que la Independència sigui un problema que estigui en el dia a dia de les converses dels catalans. Davant la nul·la acció política dels nostres representants, hem hagut de ser tots els catalans que no tenim cap mena de càrrec polític els que hem hagut d’organitzar consultes populars arreu del territori, seguint l’exemple que ens va donar la iniciativa duta a terme a Arenys de Munt.

Aquestes consultes han deixat fora de joc tot el Parlament que han vist com els avança un TGV a velocitat de creuer on hi van pujades més de 500.000 persones que ja han dit que sí a la Independència de Catalunya. Ja no poden dir que és un debat que no interessa la gent, no poden posar per davant la crisi econòmica, ja que la millor manera de sortir de la crisi seria precisament assolir la Independència i poder administrar-nos nosaltres mateixos els nostres diners. Ens ofereixen el concert econòmic quan han fracassat amb l’estatut, si pretenen aconseguir el concert econòmic ens han de dir amb qui i com s’ho faran.

Mentrestant, més de 3.000 catalans ja ens hem associat a Reagrupament i estem a favor d’un full de ruta ben clar: assolir una majoria de diputats al Parlament de Catalunya que tiri en davant una declaració d’Independència, s’obri un procés constituent que acabi amb la presentació de la nova Constitució de Catalunya, que posteriorment serà sotmesa a referèndum per part de tot el poble català. Així de senzill, i també així de complicat. Si aconseguim la majoria necessària (68 diputats), ja ho podem donar per fet, i si no, el primer que farem serà presentar a aprovació per part del Parlament de Catalunya, la Constitució que han elaborat juristes il·lustres i que podeu consultar a la nostra web. I així, per primer cop, la Independència passarà a ser el centre de discussió al Parlament, ja que és un tema que es discuteix al carrer, i no pot ser que els nostres parlamentaris en restin al marge com estan fent. Llavors sabrem quins són els grups polítics que donen suport a la Independència i quins no. Serà la fi de l’ambigüitat. Per primer cop en trenta anys de Parlament, quedaran retratats qui són els unionistes, partidaris de continuar amb l’espoli fiscal, i de continuar sotmesos al lliure arbitri del Tribunal Constitucional i la resta d’administracions espanyoles, i quins són realment els grups que consideren que Catalunya i els catalans ja estem prou madurs per viure en un Estat Català.

14.738 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament