La independència és un plat que es prepara fred i es serveix calent

VicePresident de Reagrupament
Xavier Minguet
VicePresident de Reagrupament

L’última remodelació del Govern Català ha estat un fet ràpid i necessari. Els canvis de consellers s’han produït en el moment just per poder afrontar els reptes més importants i definitius del procés. La premsa més unionista ho qualifica de purga, però en la meva opinió és un canvi de jugadors per millorar l’equip. Un recanvi necessari per poder jugar la resta del partit amb les millors condicions possibles .

En termes culinaris, podríem dividir el procés en tres fases ben diferenciades. En la primera (del 2010 al 2015) cerquem i guardem tots els ingredients necessaris que utilitzarem per preparar el plat. Primer de tot hem de fabricar el recipient. En aquest cas serà una olla d’enormes dimensions, dissenyada per alimentar tot un “poble”. Seguidament preparem un bon pessic de mobilitzacions ciutadanes, d’enaltiment de l’ànim popular, de defensa dels drets humans, d’una societat lliure i democràtica i d’un futur esperançador . Aquests són els ingredients principals de la recepta a favor del dret a decidir.

La segona fase (del 2015-2017) comença amb el 27-S i, en aquest moment, s’introdueixen tots els ingredients dins de l’olla i la fem bullir a foc lent . De tant en tant hem de remenar perquè no s’enganxi cap ingredient, però també hem de mantenir una vigilància constant perquè tampoc se n’evapori cap. Coincideix amb la qüestió de confiança del setembre i l’aprovació dels pressupostos del març.

I la tercera fase (2017) comença el 14 de juliol i acabarà l’1 d’octubre. En aquest punt de cocció és quant el xef pot canviar alguns dels cuiners que comencen a cansar-se de remenar o que han utilitzat condiments massa fluixos i els substitueix per altres cuiners més frescos, els quals tenen dues missions claus: remenar sense parar augmentant progresivament el foc i aportar solucions per millorar el sabor . Mantenir aquest equip unit és primordial a fi que el plat resultant es pugui servir l’1 d’octubre.

Tothom pot entendre fàcilment que cuinar per a tants comensals no és tasca fàcil. Aquesta olla necessita molta cura i una vigilància constant.  I és que, a dos mesos i escaig del referèndum, un petit descuit es pot pagar molt car.

Remenant, remenant, ens trobem a la recta final del procés i en el començament d’aquesta tercera fase, i ara més que mai tot depèn del secret del xef per a donar-li el toc magistral . El toc que tan sols està a la mà de l’escollit.

Quan Puigdemont demana fidelitat i disciplina en el seu Govern i com a única gran arma els dóna “democràcia”, no puc deixar de pensar en les paraules de Gandhi en la campanya més important de la seva vida, quan va dir: “quan us sumeu a la lluita com a soldats disciplinats...vull que adopteu la no-violència com una qüestió de política ”. 

5.483 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament