La consulta, als ajuntaments

"És important que la proposta de data i pregunta de la consulta arribi al màxim nombre de consistoris catalans en forma de mocions i de la manera més unitària possible"
Carles Bonaventura
Carles Bonaventura
Associat a Reagrupament

El passat 12 de desembre, amb una posada en escena històrica, el president Mas anunciava, flanquejat pels representants dels partits signants de l’acord, la data i la pregunta de la consulta que celebrarem aquest 2014. Així, el 9 de novembre d’aquest any, les catalanes i els catalans serem cridats a les urnes per respondre a una doble pregunta, a través de la qual haurem de decidir el nostre futur com a nació; és a dir, si volem ser un estat i si volem que aquest estat sigui independent. Tot fa pensar que els pròxims mesos el “sí- sí” esdevindrà tot un símbol, tota una icona per a centenars de milers de catalans que volem viure en un país lliure.

Tot i el pas endavant que els nostres representants polítics han fet, aquest camí no el poden fer sols. El moviment independentista català neix de la societat civil i és aquesta la que ha de continuar sent protagonista d’aquest procés. Per una banda, cal que continuï la mobilització al carrer, ja que aquesta és la garantia que els polítics que ens representen no afluixin encara que en puguin tenir temptacions, sobretot si, tot i que ara és del tot improbable, arribés una proposta de l’Estat que a alguns els pogués fer dubtar, i, per una altra, cal que els nostres ajuntaments, el poder local, l’administració més propera al ciutadà, ajudin a impulsar aquest procés i donin tot el suport a la consulta pactada per la majoria de forces polítiques parlamentàries, les quals representen gairebé un 70% dels diputats presents a la cambra catalana.

En aquest sentit, és important que, les pròximes setmanes, la proposta de data i pregunta de la consulta arribi al màxim nombre de consistoris catalans en forma de mocions i de la manera més unitària possible. D’aquesta manera es demostrarà que una immensa majoria de la ciutadania, a través dels seus representants municipals, està al costat del Parlament i del govern en la defensa de la consulta que ens ha de portar a la independència i a la constitució d’un estat català lliure i sobirà.

Així mateix, portar l’acord parlamentari per la consulta als ajuntaments arreu del territori també servirà per posar en greus contradiccions internes els partits que aposten per una Catalunya que continuï sotmesa a Espanya. Com ja està passant, seran nombrosos els regidors socialistes, o de candidatures vinculades al PSC, que no assumiran les imposicions de la seva direcció i que es posaran al costat del poble català, que en una immensa majoria vol exercir el seu dret a l’autodeterminació. Probablement, també hi haurà regidors d’altres partits unionistes que trencaran la disciplina de vot i que defensaran la celebració d’aquesta consulta. Ja ho veureu.

Per tant, anem per feina, mobilitzem la ciutadania als municipis i portem als ajuntaments l’adhesió a la convocatòria del 9 de novembre.

6.251 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament