L'objectiu és clar i l'estratègia?

Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Una gran majoria del poble català té molt clar quin és el seu objectiu polític en aquests moments. Guanyar la independència. No hi ha cap dubte sobre les intencions del govern d'Espanya i dels partits que li donen suport, els dits constitucionalistes. Volen evitar que puguem aconseguir el nostre objectiu. Les cartes estan, doncs, sobre la taula i la partida definitiva ha començat. Amb quines eines ens presentem el uns i els altres per guanyar aquesta partida?. El catalans amb una, l'aplicació de la democràcia. Volem votar i ens comprometem a acceptar el resultat. Els constitucionalistes, evitar, amb tots els mitjans a la seves mans,  que els catalans puguem exercir la democràcia. L'eina, la força de l'estat, que és moltíssima. No els fa cap angúnia acabar amb la veritable separació de poders, principi bàsic d'un estat modern i demòcrata. Ens llancen els dictàmens de jutges i fiscals  per processar càrrecs electes amb l'amenaça de inhabilitacions i vés a saber si presó... A veure si els independentistes esporuguits ho deixem córrer...  Contra l'independentisme, tot s'hi val!.

Ens esperen temps difícils i volem guanyar. Cal la força de tot un poble que es presenti unit, resistent i pacífic amb un govern al capdavant que no li tremolin les cames i que actuï amb determinació i amb intel·ligència política. A Catalunya els vots han determinat que les forces polítiques que s'han de posar d'acord tinguin opcions ideològiques molt, molt distants i que els xocs siguin, sovint, inevitables. Els demanem que resolguin les seves diferències privadament,  discretament i que siguin conscients que, si tots fem les coses bé, ja hi haurà temps pròximament per defensar cadascú el tipus de societat que volem per a la nova Catalunya.

Sembla, doncs, que milions de catalans tenim clar que el nostre objectiu és la independència . En aquest punt només ens queda treballar molt per convèncer aquells indecisos perquè el resultat del referèndum sigui el més contundent possible a favor d'un estat independent que tothom senti com a seu i que garanteixi la justícia, el benestar, la igualtat d'oportunitats, la regeneració democràtica i l'excel·lència. No volem anar contra ningú, no pretenem que ningú es doblegui com a conseqüència de la nostra decisió. Només volem tenir un estat que ens protegeixi, que ens deixi viure com som. Que no menystingui la nostra llengua, que no disposi d'una manera abusiva dels impostos que paguem amb el nostre esforç, que no limiti la nostra presència al món, en una paraula, que ens representi.

L'objectiu és clar i l'estratègia?. Crec que ningú posarà en dubte el valor de l'estratègia si volem guanyar. Segur que hi ha d'haver diferents camins per arribar al cim. Segur que cadascú pot pensar que l'un és millor que l'altre però  aquestes discussions, quan surten a la llum, poden donar lloc a declaracions dels uns i dels altres, sovint no massa conciliadores i aquestes són aprofitades, sistemàticament,  per sembrar dubtes, que potser són legítims, però, quan són permanents, fan més mal que bé. No hem de ser ingenus. Estic segura que algunes filtracions són ben mal intencionades, fetes, precisament, per embolicar la troca i crear el desànim entre la bona gent que ho percep com una dificultat tan gran que la veuen gairebé insuperable.

Confiança. Per què hem de dubtar, arribats a on som, que aquest o aquell ens fallarà?. Per què hem de pensar que algú es vol rendir?. Quin seria el seu paper a la història de Catalunya?. Abans de començar la partida final podíem pensar que algú abandonaria i n'hi van haver. Però ara...Hem entrat en el moment de l'èpica. És el nostre moment.  Guanyarem o no, però estic segura, seguríssima, que ningú no baixarà del cavall.

4.426 lectures

Comentaris (1)

Ningú no ens donarà res
No somiem truites, ningú no ens donarà res. No hi haurà referèndum, i, si n'hi ha, a Madrid només el consideraran vinculant si guanyen ells. L'única solució és la declaració unilateral d'independència, que és el que fa una por tremenda a tots els nostres polítics. A tots.

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament