L’Avui.cat desapareix

Marc Cros
Marc Cros
Associat a Reagrupament

Tinc males notícies. El digital de l'Avui desapareix. Ens quedarem d’aquí molt poc, i amb unes eleccions cabdals a la cantonada, sense el diari online  de referència en català.

La marca consolidada a la xarxa, Avui.cat, deixarà d’existir, segons em van explicar l’altre dia un company que em vaig trobar a l’Eixample de Barcelona. Se suprimirà l’equip web perquè l’estratègia dels propietaris del Grup Hermes és crear un web des de zero. Un nou digital conjunt entre El Punt i l’Avui. En aquesta nova pàgina no hi haurà un equip de redacció web, sinó que els periodistes dels diaris de paper hauran de penjar els seus propis articles i notícies. Serà un web lineal, sense disseny, allunyat del modus operandi dels mitjans moderns, immediats i, també, valents d’Internet. Com que no hi haurà periodistes específics per a la edició digital l’actualització serà tardana, serà una mera hemeroteca. Sense cap grandesa.

 L'Avui.cat era el digital nacional més seguit a la xarxa, una gran aposta quan el dirigia en Salvador Cot. Quan Cot va veure quines eren les intencions dels nous propietaris va preferir plegar abans del naufragi. Tot indica que això serà un entrenament per també fer desaparèixer l’edició en paper de l’Avui. A cada bugada perdem un llençol i tots tenim part de culpa, sobretot aquells catalans que compren El Periòdico  o La Vanguardia . Catalunya pateix una crisi comunicativa evident, tant per l’oferta com pel consum.

9.231 lectures

Comentaris (1)

part de raó
Ara que ha s'ha fet palès el canvi de web i la incorporació de l'Avui al Grup Hermes Comunicació, podem dir que el canvi no ha estat tant dolent com pensàvem. Tens raó en que les notícies no són tant immediates com en altres diaris digitals, però ara amb el nou portal tenim més serveis. La informació local que proporciona la nova web del diari Avui el Punt és digna d'envejar per als altres diaris.

Espero que tinguin sort en aquest nou projecte i que el Punt pugui contractar el màxim número de periodistes, els mateixos que han fet gran el nostre idioma treballant a l'Avui.

Endavant amb el català!
www.lluisfeliu.com

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament