L'11 de setembre amb Reagrupament

Albert Aragonès
Albert Aragonès
VicePresident de Reagrupament

Com cada any, Reagrupament organitza actes per la diada. Aquest any, l’única diferència és que, en estar units amb el Partit Demòcrata Català i el nostre compromís és fins a finals d'any, no volem que els nostres actes es sobreposin amb els d'aquells. Volem que Reagrupament mantingui la seva essència i no es deixi fogacitar.

El 9 de setembre, a Sant Boi, es farà un acte al qual Reagrupament s'ha adherit, en record del gran acte que va haver-hi en aquesta ciutat fa quaranta anys, el 1976, i en especial homenatge a en Jordi Carbonell. Abans es farà l’ofrena floral a la tomba d'en Rafael Casanova que hi ha a l'església de Sant Baldiri.

Al Fossar de les Moreres, la vetlla de la diada, el 10 de setembre al vespre, no hi anirem com a Reagrupament. El Partit Demòcrata Català farà els parlaments i l’ofrena floral entre les 23:15h i les 23.50h. Dins d'aquests parlaments no hi haurà cap membre de Reagrupament. Això no vol dir que no aconsellem anar-hi, al contrari. Qui vulgui, com sempre, és prou lliure de fer-ho.

També es faran les diferents marxes de torxes arreu del territori. Us recomanem la de Vic i la de Vilafranca. Hem preferit concentrar els actes a l'onze de setembre. El Partit Demòcrata Català té previst fer l’ofrena floral al monument d'en Rafael Casanova sobre les 9:30 hores. La convocatòria amb els reagrupats és entre les 9h i les 9:15h a la cantonada de Bruc amb Ronda Sant Pere. Reagrupament hi serà, dins del grup, i farà l’ofrena amb el Partit Demòcrata Català, però també hi posarem, com cada any, les nostres flors que tan bé ens prepara el company Francesc Regàs. Un cop feta l'ofrena, el pla és baixar cap al Pla de Palau, on estarem muntant tota la infraestructura per al dinar, i d'allà recollir les flors per a l’ofrena floral al Fossar de les Moreres. Un cop feta aquesta ofrena, que calculem que serà sobre les 12h de l'onze de setembre, faríem l'acte d'homenatge al General Moragues sobre les 13h.

Aquest és un acte molt senzill, però que a mi personalment em produeix una gran satisfacció. Abans no es feien actes d'homenatge al General Moragues i, si es feien, no eren multitudinaris. Reagrupament ho va instaurar des de la primera diada i ara tothom s'ha afegit a aquesta celebració. Sempre hem cregut que la figura del General Moragues ha estat molt menyspreada en comparació amb la d'en Rafael de Casanova. Historiadors com el professor Francesc Xavier Hernàndez demostren aquests fets. En aquest acte pot haver-hi alguna sorpresa ja que, en el moment d'escriure aquest article, no està del tot tancat. Aquest acte el farem al mateix Pla de Palau on hi ha un bust del general.

 Després farem el tradicional dinar, amb el menú que ens serveixen els de Nostrum, d'amanida capritxosa, fideuà i macedònia. És un clàssic. Es podria canviar, però les tradicions són per mantenir-les.... Tindrem per beure el nou cava de Reagrupament que els companys de la vegueria del Penedès, amb en Pere Nin al capdavant, han elaborat. Un cava brut nature molt bo i amb una qualitat/preu excel·lent, que podeu adquirir.

Després del dinar, amb els estòmacs plens i els parlaments adients, anirem plegats al tram 37, que és el que tenim més a prop des del Pla de Palau per tornar a col·laborar en la performance anual de l'Assemblea. Aquest any, sembla ser que el tram escollit és des d'on es faran els parlaments ja que és l'últim tram, on estarà muntat l'escenari. Bé, només m'agradaria encoratjar-vos que participeu tan activament com pugueu ens els actes que organitzem, sobre tot en el dinar, ja que són un punt de trobada clàssic de reagrupats. Us hi esperem! 

4.020 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament