Jutges

Pilar Altarriba
Pilar Altarriba
Associada a Reagrupament

Qui jutja els jutges? Són la llei i l’ordre i, com més gran és el seu poder, com més alt pugen a l’escala de la judicatura, més immunes es troben. Però els fets són els que són. Un poder governamental els indica cap on han d’anar les lleis i com aplicar-les, i un poder IBEX-35 els recolza en les seves decisions. I ves quina casualitat, si tenen dubtes o remordiments, una malaltia inesperada, un accident domèstic, una incapacitat degenerativa, etc., els treu de la circulació i, al seu lloc, un altre magistrat que vulgui arribar més amunt dins l’escala del poder de la judicatura.

Així tenim que, a Catalunya, la majoria dels partits que manen a Madrid han aplicat al seu gust l’article 155 de la Constitució Espanyola. Aquest article és com un sac on tot hi cap. Diu, sense dir res, però l’apliquen a tot el que els interessa. Aplicat al nostre país -l’única vegada que ho han fet, des de la seva creació- ha estat intervenir el nostre Parlament en tots els aspectes. Si abans es feia una llei social, administrativa, etc., era immediatament portada al Constitucional i anul·lada. Ara no podem ni fer-la. Els homes de negre  del 155 governen en els llocs clau, per poder intervenir i retenir qualsevol mesura important. I, si més no des de Madrid, fent i desfent al seu gust, amb l’únic delit que és agafar el President Puigdemont i tancar-lo a la presó per tota la vida. D’això se’n diu Cop d’Estat.

I des d’Europa? Al Govern espanyol els és igual el que faci o digui Europa i el Món. La seva capacitat d’enveja i d’odi és tan gran que no accepten cap fet diferencial dins de l’Estat espanyol, digues-li País Basc, Illes Canàries, Illes Balears o Catalunya. Per a ells, com a colònies conquerides segles enrere, només servim per a l’espoli i l’adoctrinament -amb l’excepció del País Basc i el seu finançament. En el moment de voler trencar els seus monopolis és quan la fera es desperta i comença a mossegar.

A Catalunya tenim una societat pacífica, però actualment també desconcertada. Tant a nivell de poble com a nivell dels polítics. Per a Espanya, el que destaca una mica en política i no es mou dins del seus paràmetres, li tallen el cap (metafòricament)  o el poden posar a la presó, mitjançant aquests jutges comprats amb el 155. Això fa por. Però, quan s’entra en política, no per enriquir-se, sinó per servir el poble, portant-lo a la independència i no ser mai mes colònia de ningú, s’albira un camí ple de dificultats.

Tenim un mandat difícil, però no impossible de complir, i, si no plantem cara a la fera que ens vol destruir com a poble, ho pagarem molt car, nosaltres i les properes generacions. La societat catalana estem preparats per recolzar els polítics processats i per fer en Carles Puigdemont president de la Generalitat.

4.788 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament