Independents o residuals

Jordi Gomis
Jordi Gomis
Associat a Reagrupament

Estic a la llista en representació de Reagrupament, una de les organitzacions que formem la coalició independentista. Una coalició entre ERC-Reagrupament i Catalunya Sí, que té com a objectiu final i prioritari, aconseguir una República Catalana lliure.

I hem format una coalició per sumar de cara a un objectiu primordial, entre nosaltres hi pot haver diferències, però aquestes esdevenen mínimes quan l’objectiu es tan important. La renovació viscuda a ERC ha facilitat també que aquesta coalició sigui possible. Cal no oblidar també que a banda de ERC i Reagrupament, també forma part de la coalició, la Plataforma Catalunya Sí, on hi tenim, entre molts d’altres, gent com el cap de llista Alfred Bosch, l’escriptor Jaume Cabré,  en Lluís Llach, en Lluís Gavaldà, i en Jaume Pinyol.

És ben evident que els catalans tenim dos temes principals que ens amoïnen especialment: la crisi i l’atur, i si surts al carrer a preguntar si la gent està amoïnada per la Independència, pocs respondran afirmativament. Però ai las, resulta que la que cada dia és veu més clar com a única solució per la sortida de la crisi i per la davallada de l’atur, és la pròpia Independència. Llavors, que falla? El problema és que els independentistes no ens hem de cansar de repetir-ho, i com va dir l’Oriol Junqueras al míting de Barcelona, hem d’estar en campanya permanent fins al dia de la Independència.

Tothom té clar a hores d’ara que els alemanys estan pagant la festa de la UE i que això s’està acabant, que Angela Merkel i els seus conciutadans n’estan tips que els països del sud s’hagin endeutat fins a límits insospitats. Inclús diria que poca gent dubta de la raó que tenen els alemanys en plantejar el problema d’aquesta manera. Però que diríeu vosaltres si us digués que el que aporta Alemanya a la UE és el 0,34 % del PIB?

Aquesta dada, si ets un català prou ben informat sorprendria per la seva petitesa, perquè sabria que els catalans aportem cada any un 10% de la nostra riquesa a l’Estat espanyol per mantenir la seva festa, una festa que es tradueix en una ingent despesa en infraestructures inútils, una fixació en fer de Madrid una megalopolis, una taxa d’atur encara més gran que la nostra, i una taxa d’empleats públics que en ocasions triplica la nostra tot i que aquí alguns diuen que tenim masses funcionaris quan es bastant clar que tenim un gran dèficit de metges i mestres per posar un exemple, només cal veure que la mitjana europea d’empleats públics, és el doble dels que tenim a Catalunya. Lluny d’agrair-ho, els espanyols encara ens dediquen insults i destijos de bombardeig.

I el govern de la Generalitat actual, en lloc de denunciar aquesta situació, s’ha dedicat fins ara a fer fortes retallades en serveis bàsics als ciutadans que per molt que diguin és impossible que no afecti a la qualitat del servei.  Dins el nostre programa per aquestes eleccions, hi tenim el concert econòmic, el que anomenem independència fiscal que ens permetria reduir la taxa d’atur del 19% actual a taxes semblants a les d’Euzkadi 12%. Ara bé, si ho voleu que us sigui franc, i em sembla que no sorprenc a ningú revelant-ho, crec que no ens el donaran. Però cal posar en evidència als altres partits catalanistes que volen un pacte fiscal, perquè nosaltres els ajudarem si volen anar cap al concert econòmic, però esperem que quan els hi diguin que això és impossible, tal com ja han dit l’altre dia al debat, en Gallardón i tal com va reblar dissabte en un míting a Valencia en Rajoy, el srs Duran, Mas i companyia, ens ajudin a anar cap a la única solució possible pels catalans: la Independència.

I nosaltres som la única candidatura que es presenta a les properes eleccions per defensar Catalunya, ja que tant Fernandez Diaz com Chacón, només obeeixen ordres de l’amo espanyol corresponent, igual que Duran Lleida encara que no ho sembli, perquè es passa el dia dient que vol aturar el PP, i mentrestant CiU ha posat al PP com a soci de govern a Catalunya, a la Diputació de Barcelona, a l’Ajuntament de Barcelona, consells comarcals i altres ajuntaments com el de Reus. El que farà Duran, serà el mateix que fins ara ha fet Mas i molts alcaldes de CiU estendre la mà al PP. Es passa el dia dient que ha d’aturar el PP, i acte seguit es despenja dient que vol un govern de concentració a espanya (així aconseguirà el pacte fiscal?). Es passa el dia dient que vol aturar el PP, i acte seguit li fa la feina bruta dient que cal reduir TV3.

Per acabar, us vull demanar el vot per la coalició independentista. Hi ha gent que diu que a Madrid no se’ns hi ha perdut res, i és al contrari, a Madrid ho hem perdut tot. El president Macià ja ho sabia i per això era parlamentari a Madrid. Qualsevol observador internacional que li expliquem que la independència es majoritària segons les enquestes, acte seguit ens preguntarà, molt bé, però quants diputats independentistes teniu? Per tenir ressò internacional i teixir relacions amb altres estats, cal que estem a Madrid, no per fer negocis, sinó per expressar la nostra voluntat de marxar. Es per això que us demano que voteu per l’Adam Tomàs un ampostí amb gran èxit al món municipal, un dels nostres, un independentista que defensarà el territori i que té el mateix objectiu que nosaltres, que Catalunya sigui una República independent i sobirana dins de la Unió europea.

13.784 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament