Gràcies Joan, gràcies companys!

Toni Badia
Toni Badia
Associat a Reagrupament

Escric en aquest moment dur, durísssim per a tots nosaltres, que hi hem posat tot el que hem pogut, i més.

El primer que em ve al cap, però, no és sinó un agraïment. Un profund agraïment a tu, Joan, per la possibilitat que m’has brindat de participar i ser actor en un moviment que treballa de veritat per al país, a partir de l’esforç i de l’entrega personal a allò que creus. I aquest agraïment s’estén de manera natural a tots els companys i companyes d’arreu del país amb els quals ens hem sentit units en el més profund nostre: servir el nostre país, fent-hi aflorar tot allò de bo que té, ajudant a despertar la seva gent, els nostres compatriotes, i denunciant tots els vicis que hem anat assumint en els darrers anys de cofoisme col·lectiu. De veritat, moltes gràcies a tots!

És cert. Ens hem equivocat.

Però això no treu que tots hi hem actuat tan bé com hem pogut. Recordem que hem estat actuant sota pressió, i quina pressió!, durant molt de temps. Hem d’assumir les decisions preses. Hem d’analitzar el que hem fet, trobar els errors que hem comès, però això només ens ha de servir per enfocar el nostre futur.

Voldria, doncs, acabar aquesta nota precipitada fent esment de tres elements que trobo importants per aquest enfocament.

En primer lloc, cal que tots reconeguem la dedicació i esforç, de vegades sobrehumà, dels membres de la junta nacional, dels coordinadors territorials i dels responsables de la campanya. Uns i altres han viscut situacions difícils, en les que no han mancat desenganys i frustracions. Ha estat una feina titànica, aconseguir una presència digna en una campanya que, de fet, hem fet molt per sobre de les nostres possibilitats. I això ha estat possible gràcies a la seva entrega a Reagrupament.

En segon lloc, no podem veure només el que hem fet malament, hem de valorar el que hem aconseguit. Hem posat a l’agenda pública del país la declaració unilateral de la independència; hem recol·locat l’independentisme a la nostra societat, ajudant a què no sigui vist com un moviment ‘alternatiu’ ni com un modus vivendi dins l’establishment polític. Ens ha costat més de posar sobre la taula els temes de la regeneració democràtica i de l’excel·lència en el treball; però ho hem començat a fer.

Finalment, ens cal pensar amb calma com orientem el futur de l’associació. De feina per fer n’hi ha un munt: l’independentisme ha de conquerir l’accés als mitjans; s’han d’explicitar les concrecions de l’independentisme en un munt d’àrees; cal un treball intel·lectual per repensar el paper de Catalunya a Europa i al món globalitzat actual; cal estendre i consolidar la xarxa territorial que tenim, especialment cap a les zones metropolitanes; cal treballar l’accés a la joventut... En definitiva, veig que tenim tres àrees bàsiques d’actuació: construcció d’un espai intel·lectual favorable a la nostra visió del país (independència, democràcia de qualitat i excel·lència), extensió de la base social de l’independentisme, i capacitat de donar resposta als problemes percebuts com a immediats pels catalans. En això hi podem treballar, en això hi hem de treballar.

Toni Badia

Associat de Barcelona, Ciutat Vella

10.729 lectures

Comentaris (14)

El joves i la polìtica.
Gràcies a vosaltres companys!! David, jo tambè soc jove, i veig que els joves no els interessa la polìtica, o si els interessa, van amb SCI. Aixó fa mal. Hem de trobar la manera de "segrestar sense retorn" l'anima dels joves, hem de ser mes.... extremistes!!! Hem d'ensenyar les urpes Reagrupades. Només així, potser aconseguim "segrestar sense retorn" alguna ànima jove, us semblarà una idea molt "extremista", peró crec que funcionaria. El problema, es que falten mans i temps, peró crec que podem fer alguna cosa. Ara esperem a les eleccions locals, no se si ens presentem o no. Ja ho preguntarè. Si ens presentem, ufff, la feinada que tindrem... peró la farem, intentarem fer-la ben feta. Ànims nois!! Ànims Reagrupament!!
Seguim endavant amb força!
Un gran comentari, Toni. Jo també crec que Reagrupament no ha de desapareixer sinó seguir endavant i modificar l'estratègia, la comunicació, l'organització, arribar als mitjans... ho podem fer, ho anirem reorganitzant tot plegat, ara amb més temps i serenor. Perquè hem estat víctimes d'un acarnissament hostil i inaudit, una apagada mediàtica impressionant. Tot i així, qui ha conegut el nostre programa i ens ha escoltat, li hem agradat i ens han votat.
Imagineu com podia haver estat si els mitjans de comunicació haguéssin estat, tan sols, neutrals.
Bé, ja està fet i som on som.
Sobretot vull agrair a Joan Carretero per haver plantat en els nostres cors la llavor de l'esperança en una Catalunya millor, independent, amb més valors i en haver-nos encomanat les ganes per seguir lluitant, per fer-nos veure que, enmig del fangar, encara queden polítics com ell, que no es mouen per diners o per poder, i gent, tanta gent de Reagrupament, honesta, entusiasta i que vàl tant i que ha treballat tant, moltes gràcies.
Ja s'ha acabat el temps de les lamentacios, tornem-hi, Reagrupats!!
Completament d'acord!
Gràcies també a tu Toni per el teu esforç, tu també ets un dels que hi ha posat el coll (algú ho havia de dir ;-) ) i per aquesta reflexió en positiu que ens fas!

Només discrepo allí a on dius "És cert. Ens hem equivocat"... deu haver estat un error d'edició.

Jo no crec que ens hàgim equivocat, simplement fem por al sistema establert, el nostre projecte suposa una renovació que va fins a la medul·la del sistema, i ens han esclafat sense escrúpols. Però no han acabat amb nosaltres, al contrari, ha estat una lliçó que ens reforçarà!

PS: No hi ha cap país al món que necessiti que el governi un altre país, Catalunya tampoc!
patriotisme i dignitat
També estem tristos però continuem pensant el mateix que abans de la campanya i eleccions.
Sí heu fet una campanya molt digna i sempre més que sigui així fins arribar a l’objectiu.
Sí ens adonem del tema del vetat de mitjans. I alguns mitjans ho han fet entreveure.Que ja és.
Sí tots aspiràvem a fer millor resultat.I tots estàvem pendents de que, entrés vostè.
Sí ens adonem que ha hagut més vot de càstig que vot de convicció.
Sí ens adonem de qui té intencions, no cal que sigui polític professional, per tant interpretem i sabem qui realment podria ser-ho.
Tan es val qui sigui associat o no. Jo he fet la meva aportació. Però he pres una decisió per Reagrupament.
Estem informats sobre la inviabilitat del concert econòmic i que possiblement CIU ho adornarà i anomenarà com un nou “concepte”.
I ?

Estic d'acord amb el que proposa en Toni Badia.

empreses de fora a canvi de promoció, activitats lúdiques populars vinculades a la nostra cultura i docència als universitaris , explicar la història de Catalunya ben detallada; a belles arts, pintors, a econòmiques, empresaris, a dret, lleis i política, científics i metges, investigadors, a filologia, escriptors, a arquitectura, arquitectes , a historia ....

No sé el que farà vostè , el que faci serà respectat per la meva part, però ja veu que hi ha molta gent pendent.
I una vegada més li agraeixo haver provocat el sentiment patriòtic i digne.
Què fer?
Benvolguts companys:
Els números no donen independència:
Unionistes centralistes (28 18 10 3) 59.
Unionistes autonomistes (62 10) 72.
Independentistes 4.
Suposo que amb quatre anys per davant primer toca descansar de campanya,
Despres anàlisis del què ha passat, balanç de campanya ingresos/gastos etc
Després veure totes les alternatives possibles de treballar per a la independència tot això de forma democràtica i participativa,.
Per últim una assemblea de Reagrupament , debat i presa de decisions ( continuem o liquiem? si continuem sota quina forma d'organització, associació, partit?, relació amb la resta de forces polítiques independentistes parlamentaries o no i compromís amb Catalunya..., etc).
Salut i independència!
REFER L'ESPAI INDEPENDENTISTA
Estimats reagrupats:
La castanya electoral ha estat sorprenent. cal repensar l'estratègia, cal crear complicitats amb tots els sectors de l'independentisme, cal definir d'una forma molt més clara la idea de transversalitat, cal també aclarir si continuem, com associació o la conversió com a força política, cal una analisi seriosa de tots els errors de direcció i logística. Cal una explicació per part de la junta nacional de certs nomenaments no gaire clars. Si tot aixó, no ho analitzem, no tenim futur.

SALUT I INDEPENDÈNCIA.
Som.hi.....nous reptes
He trobat gent molt ferma i amb empenta a Rcat........seguim endavant fins a veure fets realitat els nostres somnis. La llavor l´hem posat. Gràcies
...Jo segueixo endavant. La raó és de la nostra banda
...Jo segueixo endavant (els domassos i l’estelada seguiran al balcó). Tot just tornem a començar, aprenguem de les bones experiències viscudes i dels desencerts comesos. Siguem apunt per tornar a l’acció.

Jo ja hi he recuperat un parell de "pancartes" del Vota Reagrupament... i espero les indicacions per tornar-les a penjar ben aviat!!!.

Endavant Reagrupats... la raó és de la nostra banda.

Salut i Independència!!!

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament