Espoli de vuit Caixes alhora!

Joan Prats
Joan Prats
Associat a Reagrupament

He llegit en una notícia, com de passada, en algun diari, que el Banc de l’Espanya (somos todos) està fent els últims passos per deslocalitzar de cop 8 Caixes des de l’Espanya de Fernando a l’Espanya d’Isabel. Aquest fet gravíssim sembla que no preocupi ningú. Una notícia de primera pàgina, i ningú no hi fa res?

La societat civil: Cambres de Comerç, Foment del Treball i altres associacions d’empreses, el Cercle d’Economia, els ajuntaments de les poblacions afectades, els sindicats, els representants dels inversors, la Generalitat, el Parlament... Ningú no pensa moure ni un dit?

El Banc d’Espaya (amic) regalarà per un euro milers de diners i centenars d’immobles (inclosa La Pedrera) a un Banco Amigo i ningú no vessarà ni una llàgrima? Que aquestes Caixes no han estat prou previsores? Segurament és cert. Però també és cert que els diners del FROB que serveixen per comprar les Caixes i regalar-les després surten, en un elevat tant per cent, de l’espoli de 20.000 milions d’euros anuals que l’Espanya (amiga) fa a Catalunya. No es pot negociar que unes entitats centenàries siguin rescatades amb els diners de l’espoli? No diuen que España somos todos? Doncs les terres dels Pirineus al Sénia, Segre avall, també somos todos.

En altre temps fou el Banc de Catalunya, la Banca Catalana, el seguit de petits bancs (Mas Sardà, Jover, Condal, etc.) i ara 8 Caixes de cop. Centenars d’anys d’història d’estalvi esborrats d’un plumazo . Que fort! Ni la dictadura va perpetrar aquest cop a la línia de flotació. Diuen democràcia i és una altra dictadura? Esperaria algun moviment. Ja que aquests dies els carrers van plens de protestes, afegim-hi també aquesta, que de veritat s’ho val.

9.605 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament