És la democràcia, estimats!

President de Reagrupament
Ignasi Planas
President de Reagrupament

Permeteu-me que us parli en primera persona, però resto entre desconcertat i fastiguejat davant les negociacions de Junts pel Si i la CUP. I crec que l’independentisme que representem tants ciutadans i ciutadanes d’aquest sofert país, també.

Reduir unes negociacions que haurien d’estar plantejant com fem la independència, a la disjuntiva de si el President Mas ha de tornar a ser investit o no,exaspera els qui pensàvem haver votat “independència sí” el passat 27S.

Convido a tots els implicats en aquesta negociacióque facin l’intent de posar-se en la pell dels votants, dels ciutadans i ciutadanes que vàrem assumir que el 27S era un plebiscit, que vàrem votar SÍ a la independència el 27S, el 9N i a les consultes populars anteriors, a tots aquells que vàrem participar a les mobilitzacions dels últims 11 de setembre. Poseu-vos en la pell, en el cap i en el cor de tots els ciutadans i ciutadanes que pensem que aquesta oportunitat de recuperar la llibertat pot ser que no passi dues vegades per davant nostre. I ara la tenim a davant, gairebé a tocar!

Aquest passat 27S els resultats van ser clars: A favor de la independència: 72 diputats. Majoria absoluta, victòria i endavant. Triem un president i que el Govern treballi a fer-nos una nació normal del món com més aviat millor. Qui l’ha de presidir, aquest Govern? Junts pel Sí: 1.628.714 vots (39’59%), CUP: 337.794 vots (8’21%).A la vista dels vots obtinguts, el President ha de ser el candidat de Junts pel Sí, iaquest President ha de fer per governar de manera que ambdues formacions se sentin representades.

Fer una cosa diferent és no escoltar la democràcia, és mentir a aquells que hem votat SÍ, és buscar l’interès propi enlloc del comú, és pensar en el partit i no en el país. Fer una cosa diferent és perdre l’oportunitat per la qual molts hem treballat tant, per la qual tants han lluitat durant tants anys abans.

Els 27S no pot ser de cap manera un entrebanc a la independència, ben al contrari, hauria de ser l’inici d’una suma per la llibertat, d’una força imparable per construir un nou país, un país de gent honesta i lliure que visqui en pau i justícia. Com podem deixar perdre aquesta oportunitat!?

Confiem en vosaltres, estimats germans.

4.656 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament