Es bo recordar de tant en tant d’on venim... o “qui perd els orígens perd la identitat”!

Associat a Reagrupament
Vicenç Julià
Associat a Reagrupament

D’entrada, un aclariment. Com que es poden reproduir uns texts, sempre que es citi la procedència original (per no caure amb un plagi), ho faig ara, de forma selectiva, agafant-los d’un document aprovat de la ponència política de Reagrupament (Vic, 2011). Els paràgrafs afegits finals meus són com a “prova del 9” de tot plegat i serveix per a recordar qui som, d’on venim, on som i cap on anem.   

Reagrupament té una finalitat clarament política. Per arribar als seus objectius es val d'una estructura associativa. Aquesta característica permet que ens configurem com l'element frontissa entre les plataformes sobiranistes, especialment l'Assemblea Nacional de Catalunya, i els partits polítics, independentistes o no, que han de configurar la majoria al Parlament de Catalunya, a l'hora de la declaració unilateral d'independència.

Les finalitats fundacionals de Reagrupament que recullen els estatuts són:

La defensa, el foment, la difusió i l’estudi de l’independentisme i el republicanisme en

l’àmbit de Catalunya. L’enfortiment de la base social de l’independentisme als Països Catalans.  El debat a l’entorn de la regeneració de la vida política.

Des de la seva fundació, Reagrupament ha mostrat la voluntat de no obstaculitzar el procés d’emancipació que avui ja està en marxa, i de sumar-se a projectes millors i de no fer de la política el seu modus vivendi.

Tenint en compte les finalitats descrites en els estatuts de l’Associació i que la nostra raó de ser és la nació catalana, cal estar orgullosos de la feina feta durant aquest període: hem fet més de 1.000 actes arreu del territori; hem defensat, fomentat, difós i estudiat l’independentisme i el republicanisme en l’àmbit de Catalunya; hem enfortit la base social de l’independentisme als Països Catalans; i hem debatut i conscienciat sobre la regeneració de la vida política. Res del que passa actualment s’entendria sense l’aparició de Reagrupament. És evident i innegable que avui hi ha més independentistes i més conscienciats que abans de l’aparició de l’Associació. Part de la tasca de Reagrupament era avivar, encendre una flama que estava força apagada, i ens n’hem sortit amb escreix. El present i els darrers esdeveniments ens demostren que érem en el camí indicat; potser un pas per endavant de la resta, però continuem essent en el camí que marca el futur de la nació catalana i no ens n’hem de quedar al marge.

L’independentisme, ara per ara, està disgregat i dispersat en diversos partits polítics i, per tant, cal assumir que la majoria és la suma dels vots de tots ells.

Reagrupament continua sense ser un objectiu en si mateix. No s’han de prioritzar ni posar unes sigles per davant de la nació. Queda molta feina per fer, amb generositat, humilitat, il·lusió i molt de treball fins a la consecució de les raons de la nostra existència. Si la flama que en el seu dia Reagrupament va revifar crema vigorosament i alguna força acaba declarant la independència, caldrà felicitar-nos per la feina feta. Per altra banda, si cap força política és capaç de seguir fent-la créixer més, cal estar preparats i disposats per tornar a entrar al terreny de joc.

Per això cal que Reagrupament treballi a dos nivells: el social i el polític. És indispensable que tots els seus associats estiguin disposats a treballar com fins ara, sense rebre res més a canvi que la satisfacció, tot i que no reconeguda, de contribuir a l’emancipació de la nació catalana. La nostra tasca serà aglutinar una majoria decisiva al Parlament, ja sigui pròpia o de coalició. Reagrupament ha de treballar per un moviment que aplegui totes les persones i partits polítics que volen aconseguir una majoria al Parlament de Catalunya que proclami la independència de manera unilateral, al marge d'adscripcions ideològiques. La regeneració democràtica és imprescindible per recuperar la confiança del nostre poble en l’activitat política i en els que l’exerceixen, i ha de començar en la democràcia interna del moviment transversal.

Reagrupament ha impulsat les mesures de regeneració democràtica  que haurien de tenir el rang de norma legal, basades en la transparència, l’ètica, l’austeritat i la bona gestió; la limitació de mandats: “persones que es dediquin temporalment a la política, no polítics professionals”, com a principis inspiradors de l’actuació dels representants públics, mesures que han de ser exigibles a tots els membres de l’associació i al seu funcionament perquè pugui esdevenir un exemple tangible del que es vol oferir a la societat.

Tot això ha quedat plasmat de forma fefaent; vegem-ho: donar suport a ERC al seu moment. Ser al costat de CDC, impulsant-ne la regeneració i la seva transformació en el PDECAT. Ser presents en la Coalició de “Junts pel Sí”. Sumar Reagrupament amb tots aquests esmentats i amb DC, MES, independents, ANC, Suma +T. AMI, ...  Que hem tingut moltes “esgarrinxades” i baixes pel camí ?  Segur. Ningú va dir mai que seria fàcil.

Algú pot dubtar avui dia del treball sord, però eficaç en pro de l’Estat propi per a Catalunya, i de la transversalitat de Reagrupament?

Guardeu-vos de la grip, i cordeu-vos fort el cinturó: el Dakar no es res comparat amb els sots i els ensurts que tindrem d’aquí al setembre. 

4.232 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament