Ens ho guanyarem a pols

Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

He acabat de llegir el llibre del nostre company Josep Pinyol Declaració unilateral d'independència, amb pròleg de Joan Carretero i cloenda de Carles Mora. Us recomano, amb èmfasi, la seva lectura. L'autor ens acompanya tot fent un passeig per la història de Catalunya i hi descriu les llums i les ombres del nostre present com a poble i la nostra relació, dolorosa sempre, amb Espanya, l'estat que ens colonitza.

A partir de la lectura del llibre esmentat tenim més elements per analitzar el moment crucial en què ens trobem avui. Estem immersos en un procés de desnacionalització que la minsa autonomia administrativa que tenim, no pot frenar. Estem arribant a un punt de no retorn. Les notícies que rebem cada dia no deixen espai per a l'optimisme. Patim la mateixa crisi que la resta de l'estat, però agreujada per l'espoli al qual estem sotmesos, la nostra llengua i la nostra cultura es veuen assetjades per la globalització, per la immigració massiva, per l'hostilitat constant espanyola i per la mala voluntat i/o la incapacitat dels partits parlamentaris catalans. El nostre sistema educatiu falla de manera estrepitosa. El govern parla i parla de la importància de l'educació dels joves i és incapaç de plantejar solucions positives que capgirin la tendència del fracàs educatiu. Cal remarcar, encara, que el fracàs de les polítiques educatives del tripartit és doble. L'alumnat de Catalunya té uns dèficits de coneixements considerable, sobretot en les matèries bàsiques, llengua i matemàtiques, i l'escola no ha estat capaç d'augmentar el sentiment de pertinença de l'alumnat a la llengua, a la cultura i a la història del país. De ser capdavanters en matèria educativa, hem passat a ocupar els últims llocs d'Europa.

Hem de reaccionar. Tenim al davant dues possibilitats, segons argumenta Josep Pinyol. L'extinció de la nació catalana o la independència. En aquestes circumstàncies, treballar per aconseguir que Catalunya esdevingui un estat de la Unió Europea, és un deure. Hem de triar: o bé convertir-nos en súbdits submisos del Regne d'Espanya o bé ser ciutadans de la República Catalana. Els catalans i catalanes que formem part de Reagrupament, ja hem triat. Volem la independència, treballem per a una Catalunya independent, regenerada democràticament i on es practiqui la cultura de l'esforç i del treball.

El missatge de Reagrupament és clar. S'ha mantingut inalterable, és entenedor i engresca. Té la força suficient per fer canviar els reptes i els perills, en oportunitats. Quan el nostre missatge es transformi en vots trasbalsarà la situació política actual, posarà en evidència les contradiccions constants dels partits que constitueixen actualment l'arc parlamentari català i estarem molt més a prop d'assolir el nostre objectiu: la via unilateral per proclamar la independència.

Aquest futur esperançador, que a nosaltres ens reforça i ens esperona, espanta l'establishment, que considera que la sacsejada política que s'apropa, els deixarà en evidència i amb molts menys càrrecs per repartir. Per això ens ignoren. Entenem les seves pors, però malgrat això hem de denunciar el sectarisme de la majoria de mitjans públics i privats, que han arribat a uns extrems, francament vergonyosos. Caldrà valorar amb rigor les conseqüències de les subvencions, de les pressions, de les imposicions i analitzar qui les exerceix i el perquè i, sobretot, tenir memòria. Un exemple clar de l'actitud de determinats periodistes és el tractament que ha rebut en Joan Laporta en els darrers dies; senzillament indignant.

Malgrat tot, guanyarem. I guanyarem perquè treballem per a un objectiu noble, perquè no volem a canvi cap guany personal perquè aconseguirem una metamorfosi de fons de la nostra psicologia col·lectiva, perquè no ens entretindrem mai més en discussions de poca volada, perquè practicarem la cultura de l'esforç i del treball.

Tots junts aconseguirem els nostres objectius i ens ho haurem guanyat a pols.

9.818 lectures

Comentaris (4)

Reagrupament ho te clar. Ara unitat independentista
Nosaltres els reagrupats ho tenim molt clar. A Catalunya s'esta fent un gran esforç per part de Reagrupament i la societat en les consultes i manifestacions arreu d'Europa i Barcelona. Ara queda la part més difícil, fa falta una visió històrica del moment: La creació de la candidatura de la unitat independentista, l'acord de totes les forces sobiranistes a fi per unir voluntats , confeccionar una llista única de candidats i una organització electoral cohesionada a fi de multiplicar els resultats del treball de campanya. Molta feina endavant i molta generositat dels dirigents.
Entre tots i totes ho aconseguirem
El divendres 18 vaig assistir a Manresa a la conferència que va donar en Josep Pinyol i Balasch presentant el seu llibre "Declaració Unilateral d'Independència". Un cop he llegit el llibre, també el recomano, ja que és molt interesant per aquells que treballem per aconseguir la Independència. He recomanat la seva lectura al Facebook i penso que hauriem de donar-li la màxima difusió.

Salut i Independència
Tens raó
Tens raó, Teresa, hem de reaccionar com a poble !
T'HEM TROBAT A FALTAR
Des de Badalona una forta abraçada per tornar a gaudir de les teves opinions. No cal dir que les teves lletres son clarividents i ens agradaria que no fossin tan escasses. Els independentistes de Badalona i de Catalunya segur que et necessitem.

Total 4 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament