Encara cal picar molta pedra

"Som presents al ajuntaments del Vendrell en coalició amb ERC, també som a l’ANC i, darrerament, hem fet ponts amb la CUP, fins i tot fem alguna cosa amb CDC"
Xavier Todó
Xavier Todó
Associat a Reagrupament

La comarca del Baix Penedès,a cavall entre Barcelona i Tarragona som a Tarragona (la divisió territorial espanyola), però realment pertanyem al Penedès (vegueria del Penedès, en la qual creiem fermament ja que és l’autèntica divisió territorial catalana), té 14pobles amb diferències substancials, sobretot entre els que són de costa i els de l'interior.

La capital és el Vendrell, sempre en contínues disputes amb Calafell (sobretot amb l’hoquei, autèntiques batalles campals). A l’interior els pobles més importants són Llorenç del Penedès i l’Arboç. A la costa (hi compto el Vendrell, també), aquest darrers anys de la bombolla immobiliària, hem sofert una pujada exponencial d’habitants, la major part vinguts del cinturó roig de Barcelona, cosa que ha suposat un gran nombre de problemes a causa de la falta d’integració a la vida dels pobles i que el seu sentiment de pertinença a la nació catalana es més aviat escàs.

En canvi, als pobles de l’interior la cosa és diferent, ja que el sentiment català es més fort pel fet que no han patit tant l’arribada d’altra gent poc sensible amb el país. Per posar-nos en situació, unes dades de les consultes sobre la independència (no moltes, perquè no vull avorrir, és per saber on som).De 14 pobles només es van fer consultes a 7, d’un padró de 45.000 només va participar en les consultes un 13% , o sigui al mateix nivell de les comarques de les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona. I això que el Baix Penedès ha vist néixer catalans reconeguts en diferents camps, com Pau Casals i Àngel Guimerà al Vendrell, o l’Abat Escarré a l’Arboç, tots ells molt compromesos amb Catalunya.

Aquest fet deixa un pòsit a la comarca molt esperançador perquè els darrers anys, gràcies a l’esforç de tots s’està començant a girar la truita, tot i que encara queda molta feina a fer.I per a això aquesta comarca necessita la tasca dels reagrupats del Baix Penedès.Tots som uns patriotes de pedra picada, «incombustibles», som pocs però déu n’hi do la feina que fem, perquè portem tothom de corcoll. I tot plegat amb l’únic objectiu que tenim al cap:l’Estat català. Som a tots els fronts que es presenten, donant suport a qualsevol iniciativa o acció que vagi en direcció cap ala unitat d’acció.

La nostra divisa és: primer unim-nos per aconseguir l’Estat català, com sigui (coalicions, unitat d’acció) i després ja tornarem cadascú al seu lloc (políticament) a discutir sobre el model socioeconòmic del nostre país. Som presents al ajuntaments del Vendrell en coalició amb ERC, també som a l’ANC i, darrerament, hem fet ponts amb la CUP, fins i tot fem alguna cosa amb CDC. Actuem com a catalitzador per propiciar a les properes municipals una candidatura al més unitària possible, per arribar a ser una veritable tercera via. I si no ho aconseguim no renunciem a presentar-nos tot sols com a Reagrupament. Així, doncs, hem de picar molta pedra, encara. Lluitarem fins a l’ultim minut de la nostra existència per aquest país i la seva gent, i no volem ni que ens recordin... Ho fem per Catalunya!

3.926 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament

PRÒXIMS ESDEVENIMENTS

Montblanc
HOMENATGE A RAMON PAYÀS
Universitat Nova Historia

En el marc de la 6a Universitat Nova Història de Montblanc, homenatge a En Ramon Payàs, membre de la Junta Directiva de Reagrupament i difusor de les «Homilies d’Organyà, que ens ha deixat fa unes setmanes.

A càrrec d’En Josep Sort , historiador i president de Reagrupament i de Na Teresa Casals , Creu de Sant Jordi i associada a Reagrupament.