Els nacionalistes espanyols contra Catalunya

Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

El cercle es va tancant: sentència del tribunal espanyol deixant l’Estatut i els dependentistes a l’alçada de la Mar Morta. La LOAPA i la LOFCA van ser el primer pas, ara el cop és el definitiu, el de gràcia, com als  condemnats a mort.

El Sr. Zapatero i el Sr. Rajoy (PSOE-PP) s’han posat d’acord. Ells, uns bons patriotes espanyols, ho fan per Espanya, i Espanya està per sobre de qualsevol constitució. No importa si abans es treien els ulls, tampoc no importa la indignitat compartida, es reparteixen el botí i prou, ells manen a l’Estat espanyol i ho decideixen tot.

És cert, la Sra. Merkel  ha plantejat que tots els estats d’Europa haurien de limitar constitucionalment l’endeutament, ells ja ho fan, però a més també tenen limitada la solidaritat interterritorial. Espanya, aprofitant aquesta recomació pretén una modificació de la Constitució espanyola de tal manera que les CA deixaran de tenir capacitat econòmica de cap tipus. D’una tacada els nacionalistes espanyols redrecen el model d’Estat. Tornem a l’Espanya “una, grande y libre”, on tot es redueix a una descentralització pura i dura.

Calcem-nos a partir del 20 de novembre! Ens obligaran, per sentència judicial i per llei. S’ha acabat la immersió lingüística, dels deutes pendents res de res, de l’espoli res de res, d’invertir en infraestructures res de res, això sí, nosaltres a reduir deute i a pagar.

Mentrestant, els nostres representants a Madrid o no es llueixen. El Sr. Duran demana que es faci un referèndum, que potser ell no sap que tots els espanyols votaran que sí a l’espoli català? L’Oriol Junqueras diu que l’Estat té més capacitat de reduir el dèficit i posa, com a exemple, la inversió en l’exèrcit, el qual té  un deute de més de 20.000  milions d’euros. L’Herrera és tot un poema, ell diu que millor no tocar res perquè ens carreguem el Pacte constitucional. En Nadal la clava: “és una reforma insòlita i molt ràpida, però nosaltres hi donarem suport”. La Simó diu límits a l’endeutament sí, però també a la solidaritat. Finalment a en Fernández Díaz només li preocupa que CiU no voti afirmativament la proposta pactada pel PSOE i el PP espanyols.

Aquesta és la situació. L’Estat espanyol i els partits espanyols volen posar fi a un model de descentralització i fer-ne un altre, amb el benentès que això ho fan per Espanya i afegiran que per Europa.

Quina és la proposta dels nostres polítics? Cap. Potser ara una gran majoria de catalans/es no veuran les implicacions futures que aquesta modificació comportarà, però tothom sap que un país, una empresa, una família sense recursos econòmics estan abocats al fracàs i a la crisi permanent.

Com he dit abans, la majoria de polítics estan per la discussió i la negociació de la reforma constitucional, i de ben segur que uns l’acceptaran per unes poques prebendes o sardineta al cove. Afortunadament encara tenim polítics com en Joan Carretero al qual tard o d’hora haurem de fer cas, per allò que diu i proposa.

Les presses per modificar la Constitució espanyola, pensant que els seus resultats haurien de produir-se a partir del 2020, no són per què sí, els serveis d’intel·ligència del PSOE i del PP, a través de les seves respectives fundacions, Pablo Iglesias i la FAES, saben que assolir la independència a Catalunya és qüestió de poc temps i una forma de dificultar-la és modificar la Constitució, deixant clar que Catalunya és una regió d’Espanya i qui determina els deutes i pressupostos és el Govern espanyol.

CiU sap que ara està tocant poder, però també han de saber que la intencionalitat dels nacionalistes espanyols, mai no ha passat per reduir el deute, ells continuen invertint en Trens d’Alta Velocitat. Ells volen tornar a tenir tot el poder, inclòs el minso que avui toca CiU, aquest és el veritable objectiu. Davant d’això només tenim un camí, i els homes i dones de bé de CiU ho saben, dissoldre el Parlament català i convocar eleccions, amb un programa nítid on el primer punt sigui la Proclamació de la independència de Catalunya.

Aquesta vegada ha quedat clar, ja ho intuíem amb Euskadi, els nacionalistes espanyols del PSOE i del PP sempre es posaran d’acord per defensar Espanya, per tant, cap capacitat dels nacionalistes perifèrics per anar més lluny d’on ells vulguin.

8.353 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament