El vot independentista

Jordi Gomis
Jordi Gomis
Associat a Reagrupament

Els esdeveniments d’aquest estiu han evolucionat de forma inesperada, de manera que, en les properes eleccions, hi trobarem dues opcions clarament independentistes a l’hora d’anar a votar: Reagrupament, encapçalada per Joan Carretero, i Solidaritat, encapçalada per Joan Laporta. Molts esforços s’han fet per la unitat de les dues formacions, que, a última hora, no ha estat possible.

Hi ha qui diu que hi haurà una tercera opció independentista, ERC. Personalment, crec que no la podem considerar així, perquè, si bé tenen la independència com a objectiu polític de partit, la pràctica parlamentària diària i de govern ens diu que han prioritzat altres objectius i han aparcat el repte de construir un Estat Lliure. Per tant -i com us deia abans-, des del meu punt de vista només hi haurà dues opcions i cal que tothom que creu que l’Estat propi seria la solució als nostres problemes polítics, econòmics i socials es decideixi per una de les dues opcions.

Personalment, ja fa temps que tinc el meu vot decidit, jo estic associat a Reagrupament i, per tant, la meva opció és Carretero. Entre d’altres raons, la més important és que Joan Carretero ja va ser conseller entre els anys 2003 i 2006, i va demostrar ser un exemple d’austeritat, cancel·lant les vises de tot el departament, reduint la despesa supèrflua, deixant d’encarregar informes inútils -com va certificar la Vanguardia en un article el 2006, en què deia que la conselleria de Joan Carretero era de llarg la que menys diners gastava en informes-; es va muntar una habitació a la vora del despatx per no carregar despeses d’hotel a l’erari públic els dies que no podia tornar a Puigcerdà, viatjava moltes vegades sol i sense xofer, fins i tot, hi ha una anècdota que, en arribar a un poble, va parar a la porta de l’Ajuntament i li va preguntar al guàrdia on podia aparcar, el guàrdia li va contestar: “Podeu deixar el conseller aquí i anar a aparcar en aquell carrer del davant” i ell va contestar “és que el conseller sóc jo”.

També va ser l’únic conseller que, en aquells moments, va tenir la dignitat de dir el que ara tothom ja diu, que en Zapatero era un demagog espanyolista. Per aquesta raó, el van cessar com a conseller, deixant al seu darrere una petjada de feina ben feta. Per tant, a banda dels objectius d’aconseguir un Estat propi, Reagrupament representa un estil basat en l’austeritat, en la limitació de mandats i, en definitiva, en tot allò que representa la regeneració democràtica, que és, avui dia, tan necessària com la pròpia independència. Sobretot, el 28 de novembre no us quedeu a casa i voteu Independència.

17.746 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament