El procés no és l’important

"L’única via possible serà la declaració unilateral d’independència per tal de dotar-nos d’un nou ordenament jurídic democràtic que permeti l’exercici del dret a decidir"
El procés no és l’important

A Catalunya estem en un moment decisiu per al nostre futur. Un moment en el qual, de ben segur, han de passar moltes coses que condicionaran el que fem d’ara endavant, tant nosaltres com els que ens segueixen. Tenim un present fosc des del punt de vista econòmic, però hi ha llum al final del túnel: poder valdre’ns per nosaltres mateixos, buscar les nostres solucions i construir un estat nou, just i pròsper. Un estat propi. Som ciutadans europeus i com a tals ens hem de guanyar el nostre dret democràtic d’autodeterminació i exercir-lo. Les nostres aliades: la raó i la unitat d’acció. Les nostres enemigues: la por i la desunió.

Si tenim clar cap on anem, no ens podem perdre. No hem de caure en els paranys que ens preparen i buscar la via més recta cap al nostre destí. El procés en si no és el més important, si accedim a la independència per una via democràtica i validada internacionalment. Allò que és realment important i necessari és arribar a la fita que volem amb intel·ligència, generositat, constància i acord. Per això els ciutadans volen que els partits que van votar la Declaració de Sobirania i els que han votat a favor del dret a decidir actuïn de forma conseqüent i responsable amb el seu vot al Parlament i treballin seriosament per establir la via democràtica que ens permeti exercir el nostre dret d’autodeterminació.

I des de Reagrupament sobretot esperem que Esquerra, que es va definir com a garant del procés en les darreres eleccions i que com a tal va rebre la confiança dels votants, compleixi els acords signats amb CiU en el Pacte de la Llibertat. Aquest acord es concretava en tres aspectes:

PRIMER. Votar a favor de la investidura del Molt Honorable Sr. Artur Mas i Gavarró com a President de la Generalitat al Parlament de Catalunya.

SEGON. Aprovar i impulsar les accions executives i parlamentàries que garanteixin la convocatòria d’una consulta sobre el futur polític de Catalunya.

TERCER. Garantir l’estabilitat parlamentària de l’acció del Govern.

La legislatura avança i no cal adormir-se ni buscar excuses perquè només amb la unitat d’acció es pot superar l’ofensiva espanyola que no dubta a deixar “en suspens” els acords democràtics del Parlament de Catalunya.

Finalment, com sempre ha dit Reagrupament, l’única via possible serà la declaració unilateral d’independència per tal de dotar-nos d’un nou ordenament jurídic democràtic que permeti l’exercici del dret a decidir.

6.584 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament