El president Mas i Junqueras compleixen

"Transversalitat, eficiència, transparència i regeneració de la vida política eren la base de treball dels reagrupats, anar i construir un projecte nou de país la meta"
Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

El “Pacte de legislatura” es compleix. Per primer cop, el contracte programa, subscrit el 25 de novembre amb la ciutadania i conduït pel nostre president Mas i en Junqueras, CiU i ERC, és a dia d’avui una de les fites polítiques més importants dels darrers 40 anys. Veure la taula instal·lada al Parlament català plena de solemnitat i transversalitat i recordar al mateix temps a tots els patriotes caiguts, coneguts o no, ha dissipat qualsevol dubte democràtic i de raó, si és que algun dia en tenia.

Quan opcions politiques diverses, quan la societat civil, quan els representants dels treballadors i dels pagesos, han entès que per damunt de les ideologies i de les opcions polítiques i legítimes, hi ha la democràcia, és quan podem llençar als quatre vents que viure amb llibertat i amb democràcia només és possible si el poble té les eines adequades per decidir, i l’única que ens ho permet és el dret al VOT i votar.

Fa quatre anys, un exconseller i militant d'ERC, Joan Carretero, i companys de viatge d’espectre ideològic ben variat, van constituir una associació per la reflexió i per l’estudi per anar cap a la independència, Reagrupament. "Patriotisme i dignitat" va ser el punt d’inflexió per fer de Reagrupament una proposta prou agosarada per engrescar i contribuir a la creació de l'escenari que avui tenim. Transversalitat, eficiència, transparència i regeneració de la vida política eren la base de treball dels reagrupats, anar i construir un projecte nou de país la meta.

Altre cop, i sense voler destacar, Joan Carretero ha fet i ha dit el que vol per responsabilitat patriòtica i política:  “unitat i lleialtat” per anar fins al dret a decidir, tot i que continuem pensant que només una declaració unilateral ens traurà de l'entrellat.

Que Reagrupament formi part d’aquest PNDD (Pacte Nacional pel Dret a Decidir) és per a mi com a associat molt més que un reconeixement, és de fet saber que les propostes treballades i consensuades democràticament que han sortit del treball incansable de patriotes “sense nom”, ara han rebut el reconeixement que es mereixen.

Avui 26 de juny ha de ser una fita que caldrà recordar i escriure amb lletres d’or per quan siguem lliures. Ara és hora de cridar als quatre vents, que avui, per als que encara no ho hagin fet, que tenim lideratge, que tenim president i que tenim un gruix important de la ciutadania al seu costat i el president és diu Artur Mas i Gavarró.

4.147 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament