El partit per fer el millor país

Marta Pascal
Marta Pascal
Coordinadora General del PDeCAT

El juliol 2016 naixia el Partit Demòcrata, una força política que veu de la millor tradició del catalanisme i que s’ha creat per respondre a les noves demandes de la ciutadania i per afrontar els nous reptes de la Catalunya del segle XXI. Les fórmules tradicionals de partits polítics estan caducades i calen noves idees i noves maneres de fer i actuar.

Un partit central i obert a les idees i a la reflexió, com ho és la societat catalana. On el contrast d’idees, el pacte i l’acord són un valor. Un partit per seguir fent bona política des de la responsabilitat i al servei de les persones.

Un partit amb una nova cultura política, que té en la democràcia interna i externa l’instrument de participació i transformació de la societat. Un partit que respon als principis de transparència, retiment de comptes, participació, meritocràcia i cultura de l’esforç.

Un partit que escolta i interpreta els motius que s’amaguen darrera la desconfiança de bona part de la ciutadania que reclama canvis, de totes aquelles persones que es senten invisibles mentre el món es transforma i no disposen d’eines per adaptar-se a la globalització i l’automatització, a la degradació del medi ambient i a la crisi de les institucions.

Des del nostre partit hem d’oferir propostes a la societat que generin expectatives d’un futur millor basades en el progrés (econòmic i de qualitat de vida), la igualtat (territorial i social) i la sostenibilitat (de l’estat del benestar i del medi ambient).

Ens contraposem a aquells que es limiten a donar titulars, que aviven el populisme i la confrontació, i que trenquen qualsevol possibilitat de diàleg generant grups enfrontats i trencant el lligam entre institucions i societat tornant-les antagòniques.

Situem el ciutadà al centre del debat polític, corresponsabilitzant-lo i informant-lo sense paternalismes, proveint-lo d’oportunitats i oferint-li propostes atractives, però sobretot realistes. 

Som, en definitiva, la centralitat política. Un projecte ampli que té un cercle col·laboratiu nodrit des de diferents àmbits de la societat, per tal de ser el punt de trobada d’aquells qui defensem la llibertat, la prosperitat, la justícia social, la sostenibilitat i el dret a la construcció d’un nou estat. Reagrupament és una peça fonamental d’aquest cercle col·laboratiu que és el Partit Demòcrata. Un partit que aposta per fer el millor país i per fer possible que els catalans visquin en llibertat.

4.643 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament