El dia a dia

Josep R. Soldevila
Josep-Ramon Soldevila
Associat a Reagrupament i regidor a l'Ajuntament de Vic

Els regidors de reagrupament també hem d'estar per la política del dia a dia, la que es planifica i la que planifica el futur dels nostres pobles i ciutats, però també, la que persegueix, com no pot ser de cap altra manera, apuntalar els tres peus del nostre full de ruta: independència, democràcia i treball.

Com a regidor de Vic, ja sabeu que he ampliat la meva dedicació des de fa unes setmanes a l'Ajuntament. Ara porto, a més de la de medi ambient i la de món rural, les de ciutadania, igualtat i la de participació. També me n'encarrego de recursos humans, però això és un altre capítol.

Començo a detallar alguns dels projectes que portem des de les diferents regidories, i començaré per la de Ciutadania. El treball principal és l'anomenat projecte ICI (per la intervenció comunitària intercultural i local). És un projecte de ciutat per a la convivència i la cohesió social. Una ciutat com Vic, amb un 20% de nouvinguts, ha de vetllar pel bé de la bona convivència entre una rica diversitat de cultures que hi conviuen. Un equip de tècnics ha avaluat la situació de la convivència entre tots els ciutadans, sobretot l'anomenat "tercer sector". I ara s'està treballant mantenint contacte amb tots els agents implicats i totes les entitats que estan al peu del canó, les que toquen de peus a terra, com les AMPAS de les escoles, els CAP's dels barris, les associacions de veïns i les entitats diverses que formen el nostre extens i intens teixit associacionista. Crec que aquesta tasca (que no és exclusiva de la nostra ciutat), ens pot ajudar a entendre'ns a tots nosaltres. S'intenta valorar la diversitat social i cultural. Treballar en les diferències entre els nouvinguts i els vigatans autòctons però, sobretot, com deia, entendre-les.

A la regidoria d'igualtat ens esforcem a ajudar, des l'oficina de Vic Dones, a les dones maltractades que ho necessiten. Quan pateixen qualsevol tipus de discriminació de gènere, la que sigui, els ajudem, en el que calgui, .... i en tots els sentits: legalment i, sobretot, sociològicament. Però el que és més important, mirem de sensibilitzar als joves, els que ens han de seguir i els que encara poden aprendre. I els que podran fer efectius aquests esforços. De la mateixa manera, també anem de bracet amb els col·lectius LGTBI,  cal promoure i garantir que les persones lesbianes, gais, transsexuals/transgènere, bisexuals i intersexuals disposin i gaudeixin dels mateixos drets i oportunitats que el conjunt de tota la ciutadania.

També fem feina a la regidoria de participació. Aquí donem veu a tothom. I els escoltem. Des de processos participatius (sobretot pressupostos dels barris, als quals els hi proposem que ens indiquin quines són les seves propostes) fins als consells i diferents taules de sectorials de ciutadania. Podem tractar, amb transparència, temes de mobilitat, de barris, cultura, pagesia, medi ambient, etc.

Em fa la sensació que em deixo moltes peces al teler. Però ja tindrem temps de parlar-ne amb més detall a les properes "La Veu". Per molt que em pesi,  no crec que al gener ja tinguem Estat. Segurament, i per desgràcia, encara haurem d'esperar algun mes més.

4.538 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament