El Born Centre Cultural

Francisco Garcia Rivero
Francisco Garcia Rivero
Associat a Reagrupament

Des que es va inaugurar el centre cultural del Born, allà per la Diada del 2013, que ha fet molt de mal a tots els nacionalistes espanyols. A tots els unionistes de tots els diferents tipus que hi ha. Els que es desviuen per la “sacrosanta unidad de España”, els que volen un federalisme que saben perfectament que no arribarà mai o els que diuen que són confederals, que exactament dins l`Estat espanyol és com dir que no s’és res. Per això sabem que també ha fet molt de mal a la gent de Barcelona en Comú. Una gent que no ho oblidem pas, està constituïda en una gran part per la gent d’Iniciativa per Catalunya i que durant els més de 20 anys que han estat al govern de la ciutat, no han mogut ni un sol dit perquè aquest projecte museístic avancés.

Tenint clar tot aquest balanç, no ens ha d’estranyar el que ha passat des que ha pujat al poder l’alcaldessa Ada Colau. Primer, llançant un globus sonda per veure com reaccionaria la gent, dient que tancarien el Born. Quan l’opinió pública se’ls llença al damunt, llavors surten amb aquella cantarella tant munyida de “nosaltres no hem dit mai això. El que volem fer és mantenir-lo i no tant sols això, el volem ampliar a d’altres lluites.”

I ailàs!, aquí hi ha la trampa. Ho explicaré amb un exemple. La llei del trilinguisme del PP a les Illes Balears. És clar que tothom vol que els seus fills, en deixar l’escola, parlin perfectament tres idiomes. Només faltaria! I només tres? Però el que tothom va tenir clar des de ben antuvi és que aquesta llei només es feia per reduir la presència del català a l’escola i per això de seguida van començar les mobilitzacions en contra d’aquesta maleïda llei.

Però allà han hagut de canviar de govern per tal de derogar-la. Aquí encara hi falta per a poder fer aquest canvi, perquè aquí es tracta del mateix. Tothom té clar que la lluita antifranquista, les lluites veïnals, feministes o del moviment gai han de tenir un reconeixement a la ciutat de Barcelona que, ara mateix, no tenen. Només faltaria!

Però el que ens ha de revoltar és que això ho vulguin fer a costa de reduir la memòria històrica de la Guerra de Successió. Aquesta memòria que tant els molesta i que volen esborrar del mapa fent aquesta trampa. La mateixa trampa que, repeteixo, va fer el PP amb el català a Ses Illes. No ho oblidem pas.

4.644 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament