Determinació i coratge

Pilar Altarriba
Pilar Altarriba
Associada a Reagrupament

Som una part de la societat catalana que malda per aconseguir un Estat propi. Ho tenim ben a prop per aconseguir-ho. No defallim ara, a les portes de canviar la nostra història. Sabem de les traves que ens posa i ens posarà el Govern espanyol, cada cop més feixugues, per aniquilar qualsevol  intent d’ assolir la nostra fita. Tenim al capdavant uns polítics que estan decidits a arribar fins al final, i nosaltres , el poble, els hem de donar suport fins on calgui, sabent el que costa mantenir durant temps i temps les il·lusions per aconseguir el premi  final, car nosaltres portem molts anys esperant i lluitant per aconseguir-lo.

No ens rendíssim ara, que estem a les portes de la glòria, no ens ho prenguem com si no fos molt important: ho és i molt. Podem passar a la història o podem prendre molt de mal. I el que és millor, podem deixar als nostres fills una Catalunya més democràtica, més rica i més humana que la que tenim avui en dia, supeditats com estem a l’Estat espanyol.

Una Catalunya per viure i conviure, amb ganes de millorar-la, no solament en sentit econòmic, sinó amb una societat on l’educació, les humanitats i la cultura tinguin una raó de ser i deixin un camí obert a tota mena de possibilitats millorables, com tenen molts països de Europa, en els quals ens emmirallem per la seva cultura avançada, i en la seva capacitat de tenir una economia que fa que els habitants visquin millor.

I segur que trobarem gent coneguda, fins i tot amics i amigues i algun familiar, que, portats pels desenganys acumulats en aquest temps, ens diran que això  no és possible, que ja els agradaria, però que el Govern central no ho deixarà... I és llavors quan hem d’ explicar-los de la munió de dones i homes que abans de nosaltres han treballat  i han lluitat per una Catalunya independent, per un Estat propi.

Per arribar aquí necessitem una Declaració Unilateral d’Independència, referendada per un Referèndum que cal guanyar, i serà la manera més clara amb la qual copsarem l’opinió de la gent del nostre país i el guanyarem, i també sabem que potser no ens el deixaran fer; per tant hem de donar tot el suport als que estan al davant d’aquesta tasca i treballen per aconseguir aquets objectiu.

Fa més de tres-cents anys que prohoms importants han anat obrin camí i fent forat en l’imaginari col·lectiu. Després de la desfeta del 1714, ha costat molt aixecar el cap i ha estat molt lentament: generació rere generació s’ha anat sembrant en l’intel·lecte català la necessitat de reeixir.

Anul·lada la Generalitat, potser la fita més important fou el naixement de la Mancomunitat (1914- 1925), i és en Prat de la Riba el que donà un gran impuls al que en podríem dir l’afirmació plena de patriotisme per tenir de bell nou la nostra Pàtria alliberada.

Com que sota del bota del dictador Franco,  van escapçar tota una generació de patriotes, hem necessitat anys i gent sacrificada per poder albirar la Catalunya  independent  que volem.

Nosaltres som hereus  de les idees i els projectes que en el seu dia tingueren tant Macià com  Companys;  i sabem per la proximitat de la història com varen proclamar la República Catalana (dins de la Federació Ibérica) des del balcó de la Generalitat, i que va durar només unes hores. Nosaltres ho hem de fer millor i hem d’ aconseguir-ho, amb força i contundència: proclamar la República Catalana Independent de l’Estat espanyol per sempre més.

4.573 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament