Democràcia radical, democràcia unilateral

"Els que critiquen l’unilateralisme obliden que ara estem sotmesos a les decisions unilaterals que imposa el govern espanyol"
Democràcia radical, democràcia unilateral

Des de posicions favorables a la independència de Catalunya, massa sovint es critica la possibilitat que el nostre Parlament, democràticament elegit, pugui optar per proclamar la independència davant del previsible bloqueig espanyol a la consulta del proper 9 de novembre. Negar la possibilitat de reaccionar democràticament -com també ha previst el Consell Assessor per a la Transició Nacional- és una greu irresponsabilitat i contradiu el mateix dret a l’autodeterminació.

Mentre no arriba el 9 de novembre, Catalunya no és als llimbs; és dins d’Espanya, sotmesa a les lleis espanyoles, incloent l’onada ultracentralista i espanyolitzadora de lleis com la Llei Wert, la Llei d’unitat de mercat, la Llei d’administració local, etc.; per no parlar de futures lleis retrògrades com la Llei de l’avortament, la Llei de seguretat privada o el Pla Hidrològic que acabarà amb el Delta de l’Ebre. Els que critiquen l’unilateralisme obliden que ara estem sotmesos a les decisions que imposa el govern espanyol. Negar legitimitat i caràcter democràtic a la proclamació d’independència per part del nostre Parlament equival a admetre la submissió a Espanya, a la pitjor Espanya possible. A més, ens aflebleix i fa el joc al bloc espanyolista (PP-UPyD-PSOE).

Espanya ja ha decidit unilateralment el futur de Catalunya i nega que el poble català hi tingui res a dir. Neguen, per tant, la democràcia. Ni tan sols reconeixen el poble català com a subjecte d’un dret col·lectiu reconegut a la Declaració de drets humans i a la Carta de les Nacions Unides, un dret que el Tribunal Internacional de Justícia ha considerat expressament que es pot exercir unilateralment si s’exerceix de forma democràtica i pacífica (vegeu Opinió Consultiva del TIJ de 22 de juliol de 2010 ).

Quan és impossible pactar per exercir el dret a decidir, exercir-lo de forma unilateral és l’únic acte responsable, un acte de democràcia radical. En la situació actual al Regne d’Espanya, la democràcia radical tan sols pot ser unilateral.

7.143 lectures

Comentaris (1)

Efectivament
En principi el nostre full de ruta era la DUI (declaració unilateral d'independència).
Les consultes que es van iniciar en Arenys de Munt, per molt pedagògiques, no deixaven de ser consultes de la senyoreta Pepis.
Quan es va proposar la 'consulta' que està plantejada ARA, al començament, personalment, no estava d'acord, perquè anava en la mateixa línia de fer pedagogia sense cap responsabilitat pel compliment de la voluntat popular, SOLS VAIG ESTAR D'ACORD QUAN L'ESTAT ESPANYOL ES VA OPOSAR AFERRISSADAMENT A LA CONSULTA, llavors una consulta que no deixava de ser, també, de la senyoreta Pepis, VA ESDEVINDRE RUPTURISTA. En la mesura que l'Estat espanyol s'opose val. En el moment que pretenga NEGOCIAR i 'NEGOCIE', esdevindrà un NYAP. Esperem que NO 'NEGOCIEN' i arribem INDEFECTIBLEMENT a la DUI, que és realment allò que serà operatiu i els 'nostres' polítics elegits tindran que assumir el compliment del programa pel que hauran estat elegits i no passar, com fan ara, la pilota a l'electorat amb 'consultes' no vinculants i que cap està obligat a complir.

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament