Cornuts i pagar el beure

Jordi Gomis
Jordi Gomis
Associat a Reagrupament

La ministra d’economia del Regne d’espanya, ara diu que la culpa de l’atur és de les comunitats autònomes que fan retallades; volem els catalans una prova més gran de la barra infinita que tenen el governants espanyols? Voleu cinisme més gran? Mentrestant, el govern de CiU, fent el paper més galdós i més negatiu pels catalans, que consisteix en continuar tolerant l’espoli fiscal, que suposa el robatori de recursos més important del que avui dia es pot veure a l’Europa Occidental; i no només això, sinó que a més decideix fer el favor al govern espanyol d’endegar una política de retallades que està afectant la salut i l’ensenyament dels catalans, mentre que a la resta de comunitats autònomes estant anant de festa diàriament amb els nostres recursos, talment com aquell cacic que gasta tots els seus guanys en joc, prostitutes i xampany, mentre que els pobres esclaus que té a la seva finca, passen gana i treballen de sol a sol, o es que no heu vist l’aeroport de Ciudad Real?, o l’AVE Madrid-Sevilla? O el PER?

És evident que en la situació actual cal una reducció de la despesa, però també es cert que podríem començar retallant la despesa inútil que suposen tots els càrrecs polítics que no duen a terme cap mena de treball productiu i van tirant de beta als Consells Comarcals i a les Diputacions. No calia començar per aquí abans de retallar 9.000 llocs de treball entre directes i indirectes a la sanitat catalana?

Mentre ens diuen que potser d’aquí a dos anys pidolaran un pacte fiscal dels que jo ja vaticino que serà un absolut fracàs, i ells ja ho saben perquè ni gosen posar al damunt de la taula un objectiu d’ingressos a assolir amb aquest pacte. Ens estan prenent el pel. Evidentment, cal ser dur amb el govern de CiU, perquè l’actitud dels espanyols passada, present i futura ja la sabem. Espanya és un estat que no s’aguanta ni s’aguantarà tal i com és actualment sense els recursos que suposen els 3000 euros anuals que ens prenen a cadascun dels catalans. Cal no oblidar que de les 17 comunitats autònomes, el Principat de Catalunya suposa un 20% del PIB de l’estat, per tant només aquesta xifra ja és prou evidència de la sagnia que ens suposa continuar lligats a un Estat ineficient que històricament només ha conegut una manera de mantenir-se: espoliar les colònies.

Srs de CiU, comenceu a fer cas del vostre històric President Jordi Pujol que pregunta Residuals o Independents?, esteu governant Catalunya, i teniu l’obligació de vetllar pel benestar de les famílies catalanes, i queda clar que espanya és el problema més gran que té avui Catalunya. Queda més que demostrat, que Catalunya com a Estat Independent a la Unió Europea, seria el 4t Estat més ric en Renda per càpita després d’Holanda, hi ha estudis que demostren que les pensions podrien incrementar-se en més de 200 € mensuals per persona amb una caixa única de la Seguretat Social. Les empreses espanyoles més importants que composen l’Ibex 35 no produeixen riquesa, són constructores, bancs o companyies energètiques que només viuen del contribuent, sense generar cap mena de valor afegit.

Econòmicament, l’any 2012 serà pitjor (els bancs espanyols han de tornar més de 80.000 milions en crèdits que deuen a bancs estrangers), el 2013 no millorarà, i els catalans només tenim una sortida possible, una Catalunya independent. Els que formem part de Reagrupament ja ho avisàvem en la passada campanya electoral autonòmica, i la gent que ens va venir a escoltar ja ho va poder sentir. La Generalitat està en situació de fallida a causa de l’espoli fiscal que patim, i si el govern actual no agafa el bou per les banyes, i actua amb la valentia que el moment requereix, estem condemnats a l’empobriment.

14.522 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament