Contra el PP i Ciudadanos els partits parlamentaris viuen molt bé

Pere Torra
Pere Torra
Associat a Reagrupament

Si segueixen els grans mitjans de comunicació i les declaracions que hi fan els que hi apareixen, dirigents dels partits parlamentaris, els de l'stablishment , s'enduran l'efecte que tots els retrocessos i totes les agressions a Catalunya -com la darrera a la llengua catalana- són només culpa de dos partits: PP i Ciudadanos, sobretot el primer. Aquests partits certament són antipàtics i contraris a qualsevol manifestació de catalanitat, i encara que tenen a veure amb algunes actuacions, no podem ignorar que tenen una incidència relativament menor en la política catalana i -afortunadament- no compten amb responsabilitats de govern a cap institució de per aquí (Generalitat, diputacions, ajuntaments grans...).

No, senyors, si el Tribunal Superior de Justicia de Cataluña  (ja ho poso directament en espanyol, perquè és l'única llengua que, de fet, reconeix aquest òrgan judicial i la que utilitza més sovint), si el TSJC -deia-, anul·la tímides mesures de protecció de la llengua d'aquest país és perquè aplica el marc legal espanyol que ho determina així. Evidentment, aquest marc legal s'ha enfortit amb la recent sentència del Tribunal Constitucional, que ha tombat un ja esquàlid Estatut. Però l'arrel dels problemes és allò que empara els recursos i els fa exitosos, no pas els recorrents. 

Donar la culpa al PP+Ciudadanos perquè ells (o un senyor que es diu Caja o faixa, tant li fa) presenten els recursos és enganyar-se a un mateix. És evident que aquests senyors enyoren la situació de Catalunya durant el franquisme, en què, per exemple, càrrecs de rellevància pública podien dir coses -de to clarament genocida- com ara "me gusta Cataluña a pesar de los catalanes", com un tal Santiago Bernabéu, el qual és honorat en democràcia amb el nom d'un estadi de futbol. El problema no són ni el PP ni Ciudadanos, el problema és la Constitució espanyola.

A aquestes alçades de la pel·lícula, pensar que la Constitució espanyola permet interpretacions de to "federalitzant", "concerts" o "referèndums vinculants per a la secessió d'una part del territori espanyol" és una al·lucinació, una meselleria, o bé -simplement- mala fe. Els partits de l'actual arc parlamentari -de CiU a ICV, de PSC a ERC- prefereixen conformar-se a criticar el bloc PP+Ciudadanos. Amb això es queden ben contents i tranquils, però no arreglen res i no avancem ni un milímitre. Així no han de treballar de debò per a superar el problema real: la dependència, el marc espanyol. El problema del que està a la presó no és que el matalàs sigui dur, el menjar dolent o que alguns companys de presidi siguin desagradables, sinó la manca de llibertat.

7.450 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament