Ciudadanos

Albert Aragonès
Albert Aragonès
VicePresident de Reagrupament

Avui us vull parlar d'un fenomen, del Partit de Ciudadanos. Em nego a dir-li Ciutadans pel clar menyspreu que tenen al català i a tot el que representa Catalunya. Segons la Wikipedia la seva història és la següent: 

El 7 de juny  de 2005  es va presentar a Barcelona  un manifest titulat «Per la creació d'un nou partit polític a Catalunya», en el qual els firmants es comprometien a impulsar la constitució d'una nova força política d'àmbit català. El manifest va ésser signat per Félix de Azúa , Albert Boadella , Francesc de Carreras , Arcadi Espada , Teresa Giménez Barbat , Ana Nuño , Félix Ovejero , Félix Pérez Romera , Xavier Pericay , Ponç Puigdevall , José Vicente Rodríguez Mora , Ferran Toutain , Carlos Trías , Iván Tubau i Horacio Vázquez-Rial . Després de la presentació del manifest al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona , el 21 de juny  de 2005 ; Ciutadans de Catalunya va anar estenent-se per Catalunya. El manifest també es va presentar a Bilbao  i a Madrid .

L'acte de presentació del procés per constituir el nou partit va tenir lloc el 4 de març  de 2006 al teatre Tívoli  de Barcelona, amb la presència i el suport del filòsof Fernando Savater . L'esmentat procés va culminar mesos després en un congrés fundacional celebrat al campus de Bellaterra  els dies 8 i 9 de juliol del mateix any, on es va definir l'organització i l’estructura interna, es van elegir els òrgans representatius, es va aprovar el cos ideològic que defineix el nou partit, l'àmbit d'actuació i el nou nom amb què es presentarien a les eleccions al Parlament de Catalunya  del dia 1 de novembre  de 2006 . Hi van participar tres-cents cinquanta delegats procedents de les aproximadament cinquanta agrupacions territorials i sectorials de l'organització. D'allà va sortir escollit com a president Albert Rivera , un advocat llavors de vint-i-sis anys, i com a secretari general Antonio Robles , ambdós al capdavant d'un Consell General format per trenta-cinc membres, procedents de les diverses agrupacions territorials i sectorials, cap d'ells polític professional. Només un dels fundadors de la plataforma original es va integrar en la direcció del partit, Teresa Giménez Barbat .

S'ha parlat molt de l'origen d'aquest partit. De si el seu origen prové de les elits de l'Ibex 35, de si els grups d'opinió, diga-li PRISA, diga-li El Mundo . Però realment, qui son aquesta gent? D'on venen? Albert Rivera, un associat al PP de la Garriga, de sobte funda un partit i té diners, contactes  i associats per fer-se veure. Com pot ser que de sobte naixès tant d’interès perquè aquesta gent es pogués fer veure i tenir suport mediàtic per això? Un partit d'ideologia bàsicament de dretes i nacionalista espanyol, el qual a les darreres eleccions del 21-D va tenir un electorat bàsicament obrer, proletari, sobretot en zones urbanes? Com pot ser que aquests votants facin costat a aquesta formació que el que volen és retallar encara més drets dels que s'han guanyat en els darrers temps de millores laborals? Només s'explica això pel fet que l'ectorat no està prou culturalment educat i vota el que veu per la televisió.

A Reagrupament vam tenir més de 35.000 vots i ningú ens va fer cas. Tots sabem que a Reagrupament ens van aturar "fundant" Solidaritat amb en Joan Laporta al capdavant. La història dirà el que es va pagar per això. Solidaritat va durar el que va durar. Dos anys, patètics, al Parlament. I això que hi havia moltíssima gent bona i implicada dins el projecte, però que va acabar totalment enganyada per en Laporta i els seus amic, en Tena, l'Uriel Bertran. El mateix populisme que inspira Ciudadanos. Els mateixos ajuts mediàtics.

4.560 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament