Catalunya necessita que es parli clar i català

Jordi Gomis
Jordi Gomis
Associat a Reagrupament

Els habitants de l’Alt Camp fa pocs dies ens anàvem a dormir amb una gran notícia, el ple de l’ajuntament de Valls va aprovar la moció a favor que Valls entri a formar part de l’associació de municipis per la Independència, que darrerament han promogut alcaldes patriotes com ara Vila d’Abadal a Vic. La moció presentada per un regidor d'ERC, i amb el suport de la CUP de Valls, va comptar amb el necessari vot afirmatiu del grup municipal de CiU per tirar endavant. Evidentment no puc fer res més que aplaudir l’actitud de l’alcalde i els regidors de CiU en aquesta votació, ja que la independència de Catalunya és la causa més important que els catalans tenim avui dia entre mans, i l'única que ens pot fer sortir de la crisi econòmica a més de garantir la supervivència de la nostra llengua i cultura, tot passant per la participació de catalans representant el seu propi país en els propers Jocs Olímpics.

Posteriorment a l’alegria que suposa l’aprovació d’aquesta moció, em va venir una pregunta al cap: tota aquesta gent de CiU que va votar sí a la independència o que vota a favor de mocions com l'abans esmentada, s’empassaran el gripau i acudiran a les urnes a votar l’unionista Duran Lleida?, l’expresident Pujol, que fa pocs dies deia que Catalunya seria residual o independent, votarà Duran Lleida? que entre altres coses ha afirmat per activa i per passiva la seva oposició que Catalunya pugui esdevenir en el futur un Estat lliure de la Unió europea? Espero que molta de la gent de CiU reflexioni i vegi la inutilitat d’anar a Madrid amb un cap de llista que l'única ambició que té és ser influent a Madrid, i tots sabem que en trèiem d’aquestes “grans influències” a Madrid, ABSOLUTAMENT RES. Aquesta mateixa setmana hem sabut gràcies al conseller Mas Colell que l’estatut que van aprovar Zapatero i Mas a Madrid juntament amb el sistema de finançament que el govern català va acceptar no ha aportat a Catalunya ni un sol euro addicional, l’espoli fiscal continua.

L’ambigüitat amb que el partit català majoritari està gestionant la realitat a Catalunya, no deixa de ser una col·laboració a l’escanyament i espoli que Catalunya està patint, i que en la situació de suspensió de pagaments en la que està la Generalitat, esdevé més suïcida encara. A Reagrupament sabem que només hi ha una manera de fer que Catalunya esdevingui un país pròsper, anar cap a l’Estat propi. I per això perseguint el somni que Francesc Macià va perseguir durant 30 anys aspirem a que algun dia Catalunya sigui un Estat lliure de la Unió europea. Aquesta és la raó i no altra per la que ens hem signat una coalició amb ERC per defensar la llibertat de Catalunya al Congrés dels Diputats, l’únic camí viable per Catalunya. L’alternativa és continuar eternament subvencionant PER’s, autovies gratuïtes o AVE’s deficitaris. Ens hi juguem massa, i continuar una política de peix al cove esgotada, no és el camí.

14.404 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament