Cal seguir endavant

"Cal una feina conjunta dels partits que volen la llibertat del poble de Catalunya i deixar per a d’altres temps els seus interessos partidistes"
Joan Carretero en el lliurament del Premi Memorial Jordi Gomis

Segons l’acord de legislatura entre CIU i ERC, el dia 30 de juny d’enguany caldria haver demanat l’autorització al govern espanyol per a dur a terme la “consulta”. Qualsevol persona amb un sentit mínim de la lògica interpreta que això vol dir haver aprovat una pregunta clara i una data. És una obvietat que a mig mes de juny no hi ha aprovada ni una pregunta ni una data.

Sembla que el president de la Generalitat dóna per fet el tràmit de petició al govern espanyol d’autorització de la realització del procés de consultar el poble de Catalunya quina és la seva voluntat de futur. És, amb perdó, president, una broma de molt mal gust. Cal una aprovació del govern i una posterior per majoria absoluta del Parlament de la qüestió a plantejar i la data de celebració, per demanar l’autorització de Madrid.

Per altra banda, tornem a sentir,amb gran decepció, que, en tot cas, seria una consulta no vinculant. Penso que no es pot tensionar un país, fins a límits difícils de suportar per a molts ciutadans, per acabar dient que això no anava de debò. Una vegada més el tacticisme de vol gallinaci dels “líders” polítics de Catalunya ens pot abocar a una gran decepció ciutadana. El president Mas va entrar a la ratera el 25N i, cada dia que passa, està més atrapat en la seva solitud. El cap de l’oposició/soci de govern està encantat veient com es dessagna el govern, amb la pretensió única i exclusiva de fer el sorpasso  i, es suposa, liderar una comunitat autònoma arruïnada i exhausta.

Cal una feina conjunta dels partits que volen la llibertat del poble de Catalunya i deixar per a d’altres temps els seus interessos partidistes. Cal unitat d’acció i generositat. Vull recordar,un cop més, que cap govern espanyol, absolutament cap,acceptarà pactar cap acció que equivalgui a reconèixer Catalunya com a subjecte polític, com a nació que pot decidir el seu destí. És, doncs, des d’aquesta absoluta certesa que cal insistir en el fet que només un acte de sobirania del Parlament de Catalunya, democràtic de totes totes, pot iniciar un procés que ens porti al dret a decidir, és a dir, al dret a l’autodeterminació, i, en definitiva, a la llibertat.

4.349 lectures

Comentaris (3)

25 de juny
Ni CIU es dessagna, ni ERC no vol entrar al govern, ERC ha dit que entrarà al govern que hi haja una pregunta i una data clara per la consulta, consulta que s'ha de celebrar com a màxim el 2014. Si CIU vol que ERC entre en el govern està clar el que ha de fer. Estem a 25 de juny, queden 5 dies per a escenificar la demanda al govern espanyol, no cal una pregunta escrita encara per a demanar-li al govern espanyol de fer una consulta.
No anem bé
Ni tenim pregunta, ni tenim data ni tenim un President decidit a fer el "pas"
DIU JA!!!!!!!!!!!
DESTRIAR GRA DE LA PALLA
Com sempre el vostre anàlisi és CLARIVIDENT. UNITAT I DUI

Total 3 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament

PRÒXIMS ESDEVENIMENTS

Montblanc
HOMENATGE A RAMON PAYÀS
Universitat Nova Historia

En el marc de la 6a Universitat Nova Història de Montblanc, homenatge a En Ramon Payàs, membre de la Junta Directiva de Reagrupament i difusor de les «Homilies d’Organyà, que ens ha deixat fa unes setmanes.

A càrrec d’En Josep Sort , historiador i president de Reagrupament i de Na Teresa Casals , Creu de Sant Jordi i associada a Reagrupament.