Cal anar-hi

Jordi Comas
Jordi Comas
Associat a Reagrupament

És el que passa quan hom no té diari –de paper, vull dir. Comencem seguint l’actualitat saltant d’un digial a l’altre i s’acaba el periple repassant blocs que escalfen la sang. Potser per això, hores després que es fes pública la resolució de l’alt tribunal dels espanyols, un servidor tenia claríssim que a la manifestació del dia 10, els independentistes no hi fèiem res.

Passats uns dies, he canviat d’opinió. He començat a pensar en positiu i he començat a veure la manifestació ditxosa com una oportunitat, més que com una amenaça a les aspiracions dels sobiranistes.

Anem a pams. Les intencions del Molt Honorable President de la Generalitat i de les forces polítiques que defensen l’Estatut autonòmic són evidents: sortir al carrer a rentar-se la cara, amb l’ajuda i el confort dels independentistes. Pels mentiders del PSOE es tracta de tergiversar l’evidència i els actors de la cruïlla que ha determinat la sentència. Per comptes d’un escenari clar, en el qual cal triar entre acceptar el Estatuto Constitucional, o bé la independència –generant-se dos blocs de partidaris i contraris a la llibertat- volen que la festeta retrati un escenari de contraris al PP i la caspa judicial a una banda, i partidaris de l’autogovern a l’altra. L’artefacte va bé a tothom. A CiU que s’ha quedat sense discurs –al quedar clar que el camí del mig no existeix-, a ERC que veu com no es queda en una banda oposada del terreny de joc del PSOE-C, i sobretot al mateix PSOE-C, que es pot permetre tenir actors a ambdues bandes de l’escenari (Montilla i Chacón). Chapeau!

Davant d’això tot independentista amb un mínim d’autoestima hauria de negar-se a col·laborar amb una manifestació que la premsa subvencionada –la premsa- ja ha batejat “en defensa de l’estatut” gràcies a l’insípid lema d’Omnium Cultural –galdós paper.

Al pla Montilla per rentar-se la cara li falla però una component bàsica: la gent. Pots pagar la festa a Òmnium, pots dictar els titulars de premsa, però no pots comprar la gent,  José.  De manera que existeix una possibilitat de, per comptes d’utilitzar la bona fe dels incombustibles sobranistes que es desplaçaran a la capital, resulti que siguin els independentistes qui s’aprofitin de la presència institucional. I tenim un avantatge: podem ser molts.

De manera que jo proposo que pensem en positiu. El president Montilla s’ha equivocat, ha patinat. La de dissabte serà una manifestació obertament independentista que li causarà greus problemes quan hagi de donar explicacions als seus superiors espanyols.

Proposo una sèrie de mesures per fer-ho possible. Som gent d’ordre, però dissabte cal llum i color. Amb una estelada per cap, no fem el fet; cal dur-ne dues. Una per lluir i una altra per regalar -com de ben segur faran els partits autonomistes amb les senyeres. I amb això del lema, no pateixi President, que el lema serà la indepenència; clares d’ou I caramels d’herbes suïsses tota la setmana. I divendres al vespre, a fer manualitats després de passar per les drogueries. Hi haurà tantes pancartes que la d’Òmnium li semblarà la més tèbia.

Diuem que el Molt Honorable anirà darrera una gran senyera. Doncs tots a buscar-la i a envoltar-la d’estelades onejant al vent. Al tall de TV1 li hauran de treure la veu, o l’hauran de gravar en un estudi de so els militants del PSOE, perquè només s’hi sentirà un sol crit: In-de-pen-dèn-ci-a!

Hem de ser-hi tots, jo hi seré i m’agradaria molt senti un pronunciament públic de Reagrupament en aquest sentit. Si ho fem prou bé aquesta setmana que falta, poc m’equivocaré si dic que són d’altres els que buscaran excuses per no sortir a la foto. 

11.423 lectures

Comentaris (10)

endavant som-hi
hem d'anar i cridar independència.

i cridar: " MONTILLA DIMITEIX, CATALUNYA DECIDEIX"
i cridar, " in de pen dèn ci a" jaaaa .....
No es podria dir millor.
No hi podem faltar!
Només la independència té sentit i la manifestació, diguin el que diguin, ha de ser per a la independència. No hi podem faltar!
Molt bé, tots a la mani
Sí, senyor, i hem d'anar i cridar independència. Barregem-nos amb l'altra gent, i si algú no és independentista, preguntem-los: " I si no és per la independència, per què hi sou, a aquesta manifestació?"
No crec que tinguin cap resposta que es puguin creure ells mateixos...

També aniria bé de cridar: " MONTILLA DIMITEIX, CATALUNYA DECIDEIX"
Endevant!!!
Estic totalment d´acord amb tú Jordi ,el día 10 ,no hi pot faltar ningú que estimi Catalunya!!!Visca la terra!
,,,,
Realment penseu anar a una manifestació on gent com en Montilla hi seran? On era aquest quan la poli curtia a osties als estudiants en les manifestacions de fa poc a Universitat? En aquella no hi era, i si hi és en aquesta és perquè aviat venen les eleccions...Ens saben manipular molt bé pintant el 10J com el que la gent voldriem que fos...
Jordi,
L'has clavat!. Sí, cal anar en positiu.
EL MOMENT DE LA VERITAT
A la vida, hi ha moments que és impossible dissimular els sentiments i el que cadascú sent i pensa.

El 10-J serà un d'aquests moments en el qual cada un serà el que en realitat és.

Serà interessant descobrir, encara que estaria més ben dit redescobrir.

Salut i Independència.

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament