Autodeterminació, democràcia, llibertat, consultes, referèndum: INDEPENDÈNCIA!

Esther Ponsa
Esther Ponsa
Associada a Reagrupament

Som a poques hores de noves mobilitzacions del poble català expressant públicament el desig cada vegada més palès de tenir un Estat Propi. La manifestació de dissabte i les consultes de diumenge seran un èxit. Segur! De fet, ja ho són pel simple fet d’existir. 

Qui ens hauria dit fa només un any que avui estaríem donant mostres tan clares que volem l’Estat Propi! 

Quan hi ha un estatut de pela deu empantanegat en un tribunal d’obediència únicament espanyola, quan per primera vegada un grup d’empresaris gosa dir en veu alta que l’única sortida per Catalunya és l’Estat Propi, quan tot un país treu urnes al carrer per reclamar la llibertat, és que alguna cosa important està passant. 

I ha passat que n’estem tips i cuits! 

Qui dissabte sigui a la manifestació, que escolti, que escolti què crida la gent, de ben segur, escoltarem IN-INDE-INDEPENDÈNCIA. 

Però, deixem-nos de punyetes, d’urnes, de manifestacions i de referèndums convocats per a ser desautoritzats per Espanya! 

Com bé sabem, l’única cosa que podem decidir els catalans per nosaltres mateixos és convertir-nos en un Estat. Això ho ha de fer el Parlament de Catalunya amb 68 diputats independentistes fent en un exercici de democràcia pura. Tan senzill com fer la declaració unilateral d’independència i obrir un procés constitutiu. 

Ara, manifestem-nos, votem a les consultes, però recordem que és necessària una candidatura que porti la independència com a punt prioritari al Parlament. La resta, escalfa l’ambient i fa bullir l’olla, sí!, però si volem l’Estat Propi, farà falta alguna cosa més.

8.903 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament